Gönderen Konu: LZ DX Yarışması (16-17 Kasım 2013)  (Okunma sayısı 118 defa)

Çevrimdışı TA3EP

LZ DX Yarışması (16-17 Kasım 2013)
« : 16 Kasım 2013, 11:37:51 »
Bugün LZ DX yarışması var. Bu yarışma ile ilgili bilgiler:

Organize eden: Bulgar amatör cemiyeti BFRA

Bandlar: 80; 40; 20; 15 ; 10 m

Modlar: CW ve SSB

Süre: 16 kasım 2013 Ctesi 12.00 UTC (TSi saat 14.00) te başlar, 17 kasım 12.00 UTC (TSi 14.00) te biter. Bu yarışma her sene kasım ayının 3. hafta sonunda yapılmaktadır. Yarışmaya herkesin katılması serbesttir. Herkes birbiri ile QSO yapabilir, ama ana hedef Bulgar istasyonları ile QSO yapmaktır. Bulgar istasyonları ile QSO 10 puan, diğer istasyonlarla QSO 3 puan, kendi ülke istasyonu ile QSO 1 puandır.

Log değiş tokuşu: Biz ve Bulgar olmayan istasyonlar 59 + ITU zon numarası
(Bizim için 59 + 39)
(İngilizcesi five nine three nine)
(İngilizcesinin okunuşu fayf nayn tri nayn)

Bu "fayf nayn tri nayn" cevabı sabit olup, herkese aynı şekilde söylenecek.

Bulgar istayonların raporu: 59 + İki harfli bölge kısaltmaları

Bu loglar bir cabrillo dosyası haline getirilip

lzdxc@yahoo.com
veya
lzdxc@bfra.org

mail adreslerinden birine maillenecek.

Daha geniş bilgi için:
http://lzdx.bfra.org/rulesen.html

Bugüne kadar hiç Bulgaristan QSO m olmadı. Sanırım bunun sebebi de ben garip, onlar garip :) pek fazla takozlu, büyük antenli istasyonları yok galiba :) Umarım bu yarışmada bir Bulgaristan QSO su yaparım.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: LZ DX Yarışması (16-17 Kasım 2013)
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2013, 11:39:14 »
Bulgar istasyonlarının bölge kısaltmaları:

BU - BURGAS
BL - BLAGOEVGRAD
VN - VARNA
VT - VELIKO TARNOVO
VD - VIDIN
VR - VRATSA
GA - GABROVO
DO - DOBRICH
KA - KARDZHALI
KD - KYUSTENDIL
LV - LOVECH
MN - MONTANA
PA - PAZARDZHIK
PK - PERNIK
PL - PLEVEN
PD - PLOVDIV
RZ - RAZGRAD
RS - RUSE
SS - SILISTRA
SL - SLIVEN
SM - SMOLYAN
SF - SOFIA (CITY)
SO - SOFIA (DISTRICT)
SZ - STARA ZAGORA
TA - TARGOVISHTE
HA - HASKOVO
SN - SHUMEN
YA - YAMBOL
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2013, 14:55:45 »
Yarışma az önce bitti ve logumu gönderip yarışmaya katıldım.

Bu yarışmada toplam 38 QSO yaptım. Bunların içinde bol miktarda Rus, Ukraynalı, Macar, Romanyalı ve İtalyan istasyon var. Bir kaç tane Asyatik Rusya istasyonu da var. Yarışma içi uzak mesafe rekorum Finlandiya. Tüm QSO larım SSB. Sadece 40, 20 ve 15 m bantlarında çalıştım.

Ancak ev sahibi Bulgaristan ile sadece 2 adet QSO yapabildim. CW modunda yarışma başından beri bir çok LZ istasyon vardı, ama SSB ci LZ ler ancak bugün ortalıkta boy gösterdiler. Onların da sayısı 5 i geçmezdi, ancak 2 sine sesimi duyurabildim. Onlar da benim açımdan verimsiz, çünkü eQSL kullanmıyorlar.

Bir yabancı gözüyle bakınca, Bulgar amatörleri genelde başarısız buldum. Kendi ülkenizin adıyla anılan bir HF yarışması tertip ediyorsanız eğer, kuvvetli anteni ve yasaların izin verdiği en yüksek güçte lineerleri olan istasyonlarınız olmalı ve bu istasyonlar tüm dünyaya ev sahipliği yapmalı. Sadece CW modunda değil, SSB de de bu böyle olmalı. Cihazınızı açan tüm dünya amatörleri sizin istasyonlarınızın sesini duyabilmeli. Yoksa yabancılar sizin bu yarışmayı niye tertiplediğinizi düşünür durur. Hani şu örnek gibi: Düğün var, herkes kalkıp oynuyor ama düğün sahipleri ortada yok. Misafirler düşünmez mi bu kimin düğünü diye...

Daha önce Romanya HF conteste katıldım. Ortalık Romen istasyonlarla doluydu ve hepsi 59+ geliyordu. Keza Rus, Ukrayna, Polonya vb ülkelerin kendi adıyla tertipledikleri yarışlara da katıldım. Tüm bu yarışların ev sahipleri yarışmanın içinde gerçekten göz doldurdular. Hele Polonyalılar profesyonel gibiydi, her bantta mutlaka bir veya birkaç istasyon ile 59+ şiddetinde her an mevcuttular. Ancak Bulgarları biraz garip gureba gördüm doğrusu...

Amacım Bulgarları kötülemek değil. Ellerinden geleni yaptıklarına eminim. En nihayetinde bir hobi olayı yapıyoruz, olsa ne olacak, olmasa ne olacak... Sadece ileride biz Türkiye olarak bir "TA DX HF Contest" tertip edersek neler yapmak lazım diye kendi kendime fikir jimnastiği yapıyorum.

Sonuç olarak, ilk defa bir ülke adına açılan milli özellikli bir HF yarışmadan, o ülkeye ait eQSL puanını almadan çıkmış oluyorum. Kendi hedefime ulaşamadım ve başarısız oldum. Evet antenim zayıf, ama diğer tüm ülkelerin yarışlarında eQSL aldığıma göre, herhalde suçun tümü de %100 bende değil...

Yarışmaya gönderilen logları buradan takip edebilirsiniz:

http://ua9qcq.com/en/uploaded_logs.php?lang=en&tbl=LZDX&nm=LZ%20DX%20Contest&testid=94

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2013, 17:22:43 »
Merhaba .

Bende yarışmaya 5/8 sirio 827 vertikal CB antenle manuel anten tuner kullanarak katıldım.

Yaklaşık 100 w çıkışla 10m 28 mhz ağırlıklı olarak çalıştım.

VR2XMT Hong Kong

PY5DC Brezilya

KD9RO USA

VK5PAS Australya

Avrupa istasyonları ağırlıklı olarak güzel geldiler

1 adet LZ Qso ile yarışmayı tamamladım 28 mhz şartları çok güzeldi Almanya ve Danimarkadan
Türk istasyonları denk geldi ayrıca izmir e ziyarete gelen ve karadan tanışma imkanı bulduğum Hollandalı amatör arkadaşımla yarışmada denk geldik güzel oldu.

LZ istasyonlarının katılım göstermediği yarışmaya tüm avrupa aktif katıldı enteresan ve değişik bir yarışma oldu.   
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2013, 17:56:17 »
Tüm katılan arkadaşları tebrik ederim.
Nedense Ukranin DX contest de de Ukrayna istasyonu bulamamıştım. Bugün baktım gani ukrayna uliyana diye çağırıyorlar.

Sağlıcakla
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2013, 18:03:14 »
Alirıza bey tebrikler. Demek ki ortalıkta Bulgar bulamayan yalnız ben değilmişim :) Milli yarışma sahibi bir ülke için bu durum pek hoş değil.

Mehmet bey, ben de Ukrayna puanını yeni aldım. Ancak bunun sebebi Ukraynalı bulamamak değil, eQSL kullananları çok az.  Yoksa sebil gibi ortalıkta dolaşıp, konuşup duruyorlar. Hatta bir kaç tanesiyle de kanka oldum sayılır. Rica edeyim de antenlerini biraz sizin oraya da çevirsinler :)

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND