Gönderen Konu: Teleskopik anten direği  (Okunma sayısı 289 defa)

Çevrimdışı TA6A

Teleskopik anten direği
« : 09 Kasım 2013, 21:24:53 »
Resmini verdiğim ürünler NATO stoklarından çıkma kullanılmış malzeme. Alüminyum dan imal edilmiş, yaklaşık 20 kilo ağırlığında, kapalıyken 1.70 açıldığında ise 6 metre boyuna erişiyor. Bunlardan almak istiyorum ama taşıma kapatisesini kestiremedim. Bu direklerin 4.5 metre gelen kısmına halka şeklinde gergi için kullanabileceğimiz bir kelepçe yapsak ve üç noktadan gergi teli ile yüksettikten sonra sabitlesek hexbeam anteni taşır mı sizce?

Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA6A

Ynt: Teleskopik anten direği
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2013, 21:33:48 »
Resimlerin devamı, en son resim tam takım halindeki durumu.

Çevrimdışı TA4HQ

« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2013, 20:39:09 »
Simavi abi  Teleskopik direğin farklı bir versiyonunu (hidrolik yada pnömatik tam hatırlamıyorum ) iş yerimin Hava analiz istasyonunda gördüm.italyan malı idi.çeşitli ölçüm cihazları uzerine baglanmıştı  fakat bana çok zayıf geldi alt 2 parçadan sonra sağa dogru egrilmesi( montaj hatalarından kaynaklı olabilir tam incelemedim). sanırım bu askeri model oldugu için daha sağlıklı olabilir.
eğer yakınınızda metoroloji istasyonu varsa sanırım orada görerek inceleyebilirsiniz. Kısa süre icerisinde Hava ölçüm istasyonuna tekrar gidersem yada giden olursa marka ve modelini buradan yazarım tam özelliklerini öğrenebilirz.

73

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2013, 22:50:07 »
İlgin için teşekkür ederim. Bu direklerde ne tip bir anten olduğunu bilmiyorum, uzatıldığında en üstteki boru bana ince gibi geldi. Malzemenin çapı ve et kalınlığı hakkında bilgi verilmemiş, sadece açık-kapalı boyutları ve kilosu hakkında bilgi var. Artık satıcıya yazıp daha teferruatlı bilgi isteyeceğim.

Sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2013, 10:45:29 »
Simavi Bey,

Bahse konu direği ben 2 sene evvel hurdalıkta buldum, atelyede temizlettim, bir kaide yaptım ve 6 metreye yükselttim.
Amacım sizinki ile aynı:) bir hex beam bağlayıp kullanmak:) Ama gördüğüm kadarı ile gergi bağlantılarını kullanmadan rüzgarlı havada
pek sağlam olmayacak gibi gözüktü bana.

Montajı bu sene değil, önümüzdeki baharda yapacağım, burada paylaşırım.

73!

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2013, 12:32:01 »
Fotolardaki direklerin markasını anlayamadım ama "Clarke" diye bir marka var. 

Webi şu: http://www.clarkmasts.com/military_scam_series.php

Gergi ile bu iş olur sanki; Clark-Scam-12 yi tam bıyunda, çift sıra gergi ile 5 band Spider-Beam ile kullandım, 10-12 Knot rüzgara kadar sorun çıkmadı; ki Scam-12 çok küçük çaplı bir direk..

Bir de Tennamast var; 2 parça teleskopik ve yatıyor; UK'de en populer direk. Burada yaptık, yapması/yaptırması kolay.

http://www.tennamast.com/masts/products/adapt-mast-76m

73

Engin
ta2bu/4

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2013, 11:37:35 »
Direklerin markası GEROH, üretici Alman fiması ve internet sayfası;

http://www.geroh.com/en/mast-systems.html

80 li yıllara ait bir ürün, model numarası KMR 100.120.601.01.

F5DQK bu direği mobil çalışmalarında karavanında kullanıyormuş, gergisiz olarak bu direkte 4 ve 6 metrede çalışmak için Diamond A-504HB ve Moonraker YG5-6 çift yagisi bağlı.