Gönderen Konu: amfi trafoları hakkında  (Okunma sayısı 227 defa)

Çevrimdışı TB1DMK

amfi trafoları hakkında
« : 17 Ocak 2015, 22:01:41 »
Elimde 2 adet çalışır durumda 5+1 receıver dan çıkma  trafo var bunların amper değerlerini nasıl öğrenebiliriz 73
Nokta Kadar Menfaat için, Virgül Kadar Eğilme Sakın..

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: amfi trafoları hakkında
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2015, 03:57:12 »
Mesut Bey
Merakımı bağışla, 5+1 receiver tabirini anlayamadım. Biliyorsun Trafo iri ve teller de kalın ise amper fazla olacaktır. 4822 de icabında bir alıcı ama onun içinden işe yarar bir trafo çıkmaz. Fazla alıcı gördüğümü söyleyemem.
selamlar.

Çevrimdışı TB1DMK

« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2015, 11:42:04 »
Selam Hüsnü Bey
5+1 den kastettiğim ses amfisi sinema sistemlerinden çıkardığım resimlerini atarım buraya belki bir fikriniz olabilir
Nokta Kadar Menfaat için, Virgül Kadar Eğilme Sakın..

Çevrimdışı TA2MFN

« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2015, 01:36:05 »
tel çapını  mikrometre denilen aparatla ölçüyoruz.bundan sonra o telden kaç amper geçirebiileceğimizi internetten bulabiliyoruz.iletken akım taşıma kapasitesi diye aratılabilir.mesela;
http://www.silisyum.net/htm/guc_kaynaklari/tel_ve_sargi_kesitinin_hesabi.htm

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2015, 20:31:45 »
Mesut Keskin Bey
Bir zamanlar radyocu bir arkadaşım bana lambalı amfi trafosu vermişti. Galiba o trafolar iki adet 807 lambası çalıştırıyorlardı. Kalın sarımlar en fazla 2.5A idiler. Sanırım 6 ve 12 volt çıkışları vardı. Aşırı bir amper veren halleri yoktu. Ayrıca 300 veya 600 volt veren ince sarımları vardı.

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2015, 09:19:25 »
Elimde bir çizelge vardı bulamadım trafonun karkas büyüklüğüne ve tel çapına göre trafonun kaç watt ve kaç amper hatta prımerde ki ve sekonderdeki tel çapları olsun değişikliğine bağlı uygulamada ne ne şekilde kazanç elde edilebileceği hesaplanabiliyordu. Elinde böyle bir liste olan varsa paylaşırsa iyi olur. Arkadaşlarımız isterlerse kendi trafolarını bile sarmaları mümkün olur.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2015, 10:03:30 »
Mesut Keskin Bey
Ahmer Özer Bey de yardımcı olmaya çalışıyor.
Benim üst yazıda kastettiğim trafo standart lambalı amfi trafosu. Ağırlığı 2-3 kilo kadar olmalı. 2.5A olan sargıları 807 lambasına göre ayarlanmış, haliyle sarımlar fazla kalın değil, yoksa bu trfo 10 Ampere kadar akım veren sarımları kabul edebilir nitelikte. 807 nin flaman akımı düşük ve bu lambanın aklımda kaldığına göre 40W civarı bir çıkışı var. 5+1 ler kaç wat veriyorlar onu bilemiyoum. Eğer 80 Wat civarı bir çıkışları varsa  trafolar benim anlattığım trafo olabilir.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 10:05:21 Gönderen: TB6BHK »