Can Bey merhabalar ve ve JT65'e hoş geldiniz diyeyim :)
Yazdıklarım bir işe yarıyorsa ne mutlu bana. Sizin de özellikle yarışmalar ve log'lar konusundaki paylaştığınız bilgilerden de ben çok faydalanmıştım, ben de çok teşekkür ederim.
Mete Bey eğer Can Bey'in 35 dakika kısmına atfen yazdıysanız tabii o kadar sürmüyor. Can Bey programların kurulup ayarlamalarını falan da katarak yazmış sanırım. Ben ilk başladığımda 2 gün araştırmıştım. Bir JT65 QSOsu genelde yaklaşık 5 dakika sürüyor.
Siz benim gibi yer sıkıntısı çeken amatörlerdensiniz biliyorum. Ben müstakil bir ev alıp sorunumu biraz çözdüm ama parayı eve gömüp birde borçlanınca Nasreddin Hocanın helva meselesine döndüm :) Unu bulsak şekeri, şekeri bulsak yağı bulamıyoruz. Şimdi ev var ama ekipman ve antene para yok. Elimdeki Yaesu 857 ile takas yoluyla aldığım ICOM AH-4 tunere bağlı 7m kabloyu longwire anten olarak kullanıyorum. Bunada şükür diyelim. Mecbur 5W çıkışla tune edebildiğim bantlarda (14Mhz ve üzeri) kullanıyorum, bu yüzden dijital modlara yöneldim. Şimdi 25m 2,5mm kablo alıp longwire'ı uzatmayı deneyeceğim bir de Bilal Amca'nın önerdiği delta loopu. Yoksa hava karadı mı benim haberleşme bitiyor.
Yine de imkanlar kısıtlı olsa da eqsl'de dijital modlarla 50 ülkeye az kaldı (JT65 için ayrıca uğraşıyorum), LOTW'ye de üyeyim kısmetse dijitalle DXCC'de almak hedefimde :) Bu gün EPC PSK63 QSO party vardı, misafirim gelince o da güme gitti.
Bnden haberler böyle :), selamlar saygılar, 73...