Gönderen Konu: Benim Bir Sorum Var.  (Okunma sayısı 951 defa)

Çevrimdışı TA5FW

Benim Bir Sorum Var.
« : 29 Mart 2008, 19:15:31 »
Merhaba Değerli Radyo Amatörleri,

Benim sizlere bir sorum olacak. Belki bazıları sana ne diyecek ama yinede sormadan edemeyeceğim.

Öncelikle şöyle cihaz satışı ve anten satışı yapılan bölümlere göz atmanızı rica ediyorum.
Daha sonrada bu ürünlerin yeni ve faturalı, ruhsatlı Türk firmalarının yetkili bayilerin satış fiyatlarına bakınız !

Şimdi şu soruya cevap veriniz !

Kullanılmış ikinici yada bilmem kaçıncı el olmuş cihazlara, imalattan kalkmış ve yedek parçası neredeyse kendinden pahalı cihazlara bu rakamlarda fiyat koyanlar ne kadar bilinçli ve hangi niyetle bu fiyatları koymaktalar ?

Ayrıca diğer kenarda firmada yenisi daha ucuz yada aynı rakamayken burada kullanılmış yada kayıt dışı cihazı bu fahiş fiyata hangi çılgının yada kör cahilin alması beklemekteler ???

Lütfen kafanızı soktuğunuz yerden çıkarın !!!
Lütfen at gözlüklerinizide çıkarın !!!!
Şöyle bir etrafınıza bakınız beyler !!!

Tam olarak 1990 yılında imalatı başlamış Kenwood marka cihazın ekran hatasından dolayı 2 yıl sonra imalatına son verildi.
Bu cihaz ancak dünyada üretildiği ve dağıltığı kadar bayiler tarafından satıldı ve sonra klasik ekran sorunu yüzünden gözden düştü.
Bu cihaz Amerikada 2. el olarak 150 - 290 YTL arasında satılıyor ve ancak cross link yapanlar tarafından rağbet görüyor.
Bizde ise 18 yaşındaki cihaz hala altın değerinde.

Yeni garantili ve faturalı mobil cihazı şuan 800 YTL almak mümkün. Bu cihazı almak varken hangi çılgın bir ayağı çukurda 18 yaşında garantisiz ve yasal olmayan bir cihaza 800 ytl verir ?

Uzun lafın kısası birşey satarken elimizi vijdanımıza koyalım lütfen !!!
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: Benim Bir Sorum Var.
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2008, 22:09:56 »
Korhan Hocam,
"Liberal ekonomi" ve "serbest piyasa"da malum isteyen istediği fiatı ister, müşteride istediğini satın alır diyen bazı "amatör" arkadaşları duyar gibi oluyorum. İşin acı tarafı radyo amatörlüğüne yeni başlayıp, bilgi ve tecrübesi kısıtlı "genç" arkadaşların bu "serbest piyasa" şartlarında acı bazı tecrübeler edindikten sonra "kahretsin,böyle AMATÖRlük mü olur" diyip radyo amatörlüğünden soğumaları.
Ama ne yazık ki neremiz düzgün. Deve misaliyiz. Ticari kuruluşlar mevzuat vd. bahaneler ile yurt dışı perakende fiatı 200$ olan cihazı 400-500$ a satıp kısa yoldan kar etmeye çalışıyor, kendisi bir şekilde yurt dışından getirdiği aynı fiatlı cihazı AMATÖR !!! arkadaşlar 390-520$ a satmaya çalışıyor. Bu konuda çaba sarf etmesi gerekenlerin ne yaptıklarını yazınca sakınca oluyor!!
Galiba delikli demir gibi internet vdleri çıkınca bizim amatörlükte rahmete kavuştu da bz hala farkında değiliz.
Sağlıklı mutlu  günler dileklerimle.
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #2 : 29 Mart 2008, 23:06:15 »
Tevfik Bey,
Yazmamak için kendi zor tuttum.
Ama dün akşam amatör olması için ön ayak olduğum bir arkadaşım.
Benim anlatımlarım üzerine güvenerek bir cihaz almış.
Malum Çin malı cihazlardan. Adam daha acemi ve acayip meraklı.
Bu ateşle her amatör iyidir, şereflidir, yardım severdir. Şeklinde düşünmüş ve sözde amatörün Hong Kong dan 50 60 YTL vererek aldığı
cihazı 300 YTL ödeyerek almış.

Bende bunun üzerine yazmama kararımı bozdum ve bu tip kötü niyetli radyo amatörlüğü kisvesi altında sahtekarca tüccarlıl yapanları
zora sokmak için bu yazıyı yazdım.

1- Kimseyi kandırma ve kazıklamaya hakları yok.
2- Kimseyi bu hobiden soğutmaya hakları yok.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #3 : 31 Mart 2008, 20:17:15 »
sayın 5FW ve 1HZ Farkındamısınız bu konuda hiç olumlu ve olumsuz bir cevap yok aklıma o meşhur 3 maymun geliyor:) bu konuyu yaklaşık 1 ay önce sayın dr kazancıoğlu'yla dernek lokalinde konuşmuştuk fikirlerim tamamen sizlerin fikirleriyle paraleldir yazdıklarınızın hepsinin altına imzamı atarım saygılarımla TB1CTJ OP.JAN ACEMOĞLU
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2008, 15:10:57 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Yazdıklarınızı okudum. Acaba çözüm ne olabilir diye düşündüm. Çözümü buldum.

Eğer, alışverişlerinde amatörleri zarara uğratan arkadaşları burada afişe edersek diğer arkadaşlara faydamız olacaktır. Yoksa kuru kuru mesaj yazarak hiç bir şey yapmadan yalnızca durumdan şikayet etmekle sorunu çözemeyiz.

Sizden, alışverişlerinde sizi zarara uğratan, verdiği sözde durmayan kişileri burada yazmanızı istiyorum. Yalnız bir cümle ile "filanca beni alışverişimde zarara uğrattı" yazarsanız olmaz. Alışveriş ne zaman oldu, ne aldınız, ne sattınız, size ne söz verdi ve tutmadı, kendini kaç defa aradınız, sonuç ne oldu, bu olaya şahit olan başka amatör var mı? gibi soruların hepsinin cevabını ve daha fazlasını yazmalısınız. Yani sizin yazdığınız mesaj konuyu şüpheye yer bırakmayacak şekilde açık, seçik anlatmalıdır. Bu arada yazdığınız mesajın tüm sorumluluğunun size ait olduğunu hatırlatmak isterim.

Fahiş fiyatlara gelince. Ben bazı telsiz, anten ve ekipmanın Türkiye fiyatlarını yazdım, bulabilecekleri web adreslerini verdim. Eğer sizler de cihazların ikinci el tahmini fiyatlarını mesajımın altına cevaben yazarsanız arkadaşlarımız bilgilenmiş olur.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2008, 16:57:32 »
Bilal bey,

Konuya yaklaşımınızda dolayı teşekkür ederim.
Bundan sonra açıklamanız doğrultusunda devam edileceğini düşünüyorum.
Gerekeni yaptığınız için ayrıca teşekkürler.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2013, 17:21:56 »
Allah gözlerini doyursun

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 24 Ekim 2013, 17:30:42 »
Hayati abi  gözleri  ve cepleri doymuştur zaten 5 yıldan beri  şimdi herkez çinde kac para nasıl  gümrükten gecer öğrendi sıkıntı kalmadı ama o zamanlar öyleydi .73

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #8 : 24 Ekim 2013, 21:02:15 »
Başka bir vaka az önce,
gm300 mü değerlidir gm900 mü ikiside UHF,
çoğunluğun vicdanını bekliyorum, sonuca göre birşey paylaşacağım.
Anlattıklarını için iyi bir örnek olacaktır.
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #9 : 24 Ekim 2013, 22:30:57 »
Radyo amatörünün elindeki malzemeyi değerlendirmesinde
herhangi bir sıkıntı ,proplem yok.benim ihtiyacım olur bir malzemeye
başka bir arkadaşda olur anlaşabilirsek transfer yapabiliriz bu hepimiz
için geçerli olmalı,
sözüm başka radyo amatörlüğünü bir tarafa bırakmış uzun yıllar cihazını
açmamış en ufak bir görüşme yapmamış sadece çağrı işaretini kullanarak
radyo amatörü havasına girmiş, her fırsatta bir şeyler satmanın peşinde olan
içindir. sözüm
Allah gözlerini doyursun
en ufak bir faliyeti olsa dersinki bu da radyo amatörümüzdür.
bu camiayı kendi amacı doğrultusunda kullanan kimseleredir
sözüm
Allah gözlerini doyursun 

Çevrimdışı TA2ITY

« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2013, 00:41:57 »
Selamlar

Konuya ve söylemlerinize katılmamak ne mümkün. Facebook adlı sosyal medya sitesinde radyo amatörlüğüyle ilgili bir gurup sayfasında da bu konu açıldı bizde amatörlerimizin bilgilendirilmesi ve korunması gerektiği satıcı ile amatörün birbirinden ayrı tutulması ile ilgili konuya icabet ettik ama onca yazılanlar nedense topic silinerek kaldırılmış.

Ülkemizde maalesef radyo amatörlerine ekipman sağlayan yasal firma sayısı az ve bayii ağı da yok.Fiyatlar da üretim yerleri baz alındığında, üreticisine ülkemizden çok uzak olan ülkelerde neredeyse bizdekinin yarı fiyatına yakın satılmakta.Hal böyle olunca çoğunluk 2.El pazarına yöneliyor.Bunun bu şekilde olduğunu bilen ve imkanı olanlarda bu talep karşısında fırsatçılık yapıyor.Fahiş fiyatla gerçek değerinin iki katı satılan cihaz ve ekipman amatörümüzün canını yakıyor.

Amatör de cihazını devredecek, satacak lakin 30 yıllık cb ye 1000 TL, Emusyonu düşmüş Lineere neredeyse sıfır fiyat, 70 TL Çin malını 300 TL satarsan yada barsak olmuş cihazı temsili resim ve binbir kandırmacayla okutup sonrada saklanırsan olan amatöre ve Türk Radyo Amatörlüğüne olur.Zaten kazanç gütmeden ve ekonomisinden arttırdıyla ve fedakarlıkları ile soyal hayatından feragat ederek bu işe soyunan kardeşlerimiz bir süre sonra kaybolur gider ve bizler de neden Radyo Amatörlüğüne katılım yok diye hayıflanırız.

Bir Radyo Amatörü 2.El bir cihaz satıyorsa satışı bence alışının altında olmalı çünkü onu kullandı.Ne bu fiyat derseniz "getir yurt dışından geliyor mu bakalım diyorlar".Kimisi açıkca %50 komisyon + gümrük + kargo masraflarını sizden alıyor.Kalite cihazlar pek ilana düşmeden birbirini tanıyan amatörler arasında gsm üzerinden sahibini buluyor....Kısacası radyo amatörünün çaresizliği ve piyasaya olan talep bu işe rant sağladığı gibi fiyatlarında yükselmesine sebep oluyor.

Alış-Veriş sitelerinde alenen parayı bastırana kontrolsüz bir şekilde amatör cihazlar satılıyor ve "kutusunda, sıfır, test için açıldı",vb ibareler satılıyor.İzin yok, vergi yok, kanun yok....Yasal olmayan bu satışlar Türk Radyo Amatörlüğünü baltalıyor, kamu iletişimine de zarar veriyor.Suçluluk konusunda Radyo Amatörlerimiz zan altında kalıyor...

Efendim "kişi istediği kadar satar ve istediği fiyata satar" söylemleri devam ettiği sürece Radyo Amatörü ve Amatörlüğü dejenere olmaya devam edecektir.Saygılar.

73's