Gönderen Konu: Rotor Hakkında ?  (Okunma sayısı 135 defa)

Çevrimdışı TA4ACV

Rotor Hakkında ?
« : 08 Kasım 2013, 02:34:28 »
Merhabalar. Rotatable dipole için rotor kullanmak istiyorum. fakat bu alet nerede satılır kaça satılır.
ucuzundan birşeyler en azından konu hakkında tecrübe edinmek için..

DiseqC rotorlarını anten rotor gibi sadece horizontal olarak hareket ettirmek mümkünmüdür?
Manuel olarak bir aygıt vs yada nasıl yapılır???

Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA2KW

Ynt: Rotor Hakkında ?
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2013, 10:00:53 »
selam

usta sıfır rotor satan yer ben hiç görmedim, belkide vardır.

2. el ilanlarda bazen rotorlar görüyorum, ama sıfır ama kullanılmış, takip etmek gerekli.

ben bir tane yukarıdaki resimdeki rotorun aynısından bit pazarından temin ettim sıfırdı, birazda şans işi :)

diseq motor işi biraz uğraştırır, çünki onun çanak bağlantı borusu kavislidir, kavisli yeri düzeltebilirsen kullanırsın, ama ters montoj edeceğin için su alması çok yüksek,

19v ile manuel döndürebilirsin, + - değiştirerek sağa sola döndürebilirsin, ama sona geldiğini nasıl anlarsın bilemiyorum, sona gelip hala voltaj verirsen dişli sistemine zarar verebilir gibi.

veya aşağıdaki v box ile kumanda edebilirsin

http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=443

belli yön konumlarını hafızaya alabilirsin gibi gözüküyor, ben hiç kullanmadım bu v box u, o yüzden tam bir şey söyleyemiyorum.

73

TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA4ACV

Ynt: Rotor Hakkında ?
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2013, 10:28:18 »
verdiğiniz link te bağımsız pozisyoner olarak kullanılabilir yazmış. acaba üzerindeki sağ sol okları ile mi yönlendiriliyor tam olarak bilemedim.

konuyla ilgili arastırıyorum fakat daha önce uydu rotoru hiç görmedim de kullanmadım da o yuzden bilgisi olan arkadaslardan paylaşımlarını rica ediyorum..

planım 15 metre bandı için aluminyum dipole yapıp 6 metre borunun tepesine oturtmak. buna yön verebilmek harika olurdu :))