Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
bir anı bin istek
(1/1)
TA1CH:
Sanırım 17 18 yaşlarında idim topkapıda arkadaş ile hurdacıları ve dükkanları dolaşıyordum bir dükkanda buyük telsizler arasında ortayaşların sonlarında olan iki abey gördük iceri girdik bizimde bu işlere meraklıolduğumuzu söyledik ben sınava girmiş tim ama belgemi henüz almamıştım dükkandaki amatör abeylerin birisi Kadri Doda diğeri Yalcın Kılan amatör ağabeylerimizdi . orda gemi telsizlerini tamir ediyordu Kadri abi sohbet ilerleyince Yalcın abi cennet mahallesindeki evinde olan istasyonu görmeye davet etti bizi fırsatı kacırmadık tabiki istasyona girdik antenler hf telsizler heyecan sormayın hemen hfden örnek bir görüşme sonrasında kocaman bir siyah işletme defteri bu nedir dedim yapılan qso lar kayıt yapılıyor resmi bir iş dedi tabiki telsizcilik gözümde artık nasılsın kac geliyorumdan bambaşka bir yere gitmişti .hepte amatör telsizci olduktan sonra 2 metreciler denilen arkadaşlardan olduğum yılarda bile A sınıfına hep özendim hep onlar gözümde buyuk bir yerde idiler mors lazım öğrenenedek neler cektim sonunda 2 sefer sınava girerek A sınıfını aldım ama bir baktımki işletme defteri tarih olmuş hf halk bandına acılmış kodsuz cağrılar isimle cağrı yapmalar qsl kart e qsl olmuş velhasıl gec kalmışım ve başa döndüm hala kac geliyorumdan öteye gecemedim .zaten amatörlüğün bizi cezbeden tarafı daha resmi olması konuşmaların resmibir uslüp icerisinde yapılması değimiydi şimdilerde bu resmiyet kalmadı ve cazibesini saygınlığını yitirmeye başladı .
Eskiden el öpmek vardı kücükler buyuklerin ellerinden öperdi şimdilerde kalmadı ama bizler eski geleneklerimize sahip cıkmalıyız şimdilerde kalmayan eski qsl kart göndermeye bir onaylı olmasada aslında bir arkadaş yaptırsa örnek bir kayıt defteri hepimiz edinsek kullansak eskiye
Ve amatörlüğe sahip cıksak
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git