Gönderen Konu: INTERFACE  (Okunma sayısı 275 defa)

Çevrimdışı TA2N

INTERFACE
« : 13 Eylül 2013, 18:28:45 »
Arkadaşlar,
Aşağıda ekli resimlerde göreceğiniz interface  icom 7000 i aldığımda beraberinde geldi. Bana
bunla 7000 ı laptop veya PC den kontrol edebileceğim ve aynı zamanda digital modların hepsinde
kullanabileceğim söylenmişti, nasıl kullanılacağı anlatıldımı hatırlamıyorum. Söz uçtu .Alet üzerinde
etiket yok dolayısıyle marka ve model bilinmiyor. Aranızda bunu tanıyan veya kullanan varmı. Hertürlü bilgi benim için önemli. 7000 kullanan arkadaşlar: sizler pc den nasıl kontrol ediyorsunuz. niyetim  Ham Radio Delux kullanmak.
Şimdiden teşekkürler.
73 de nursun

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: INTERFACE
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2013, 18:54:24 »
Nursun hocam İcom CT-17 İnterface'in orjinali olmasada kopyasına benziyor. Ama olsun düzgün yapılmışsa çalışır. Bende CT-17'nin  kopyasını kendim yaptım kullanıyorum. Ham Radio Deluxe ve İcom 7000 BKT programları ile pc2den kontrol edip kullanıyorum. Cat control dediğimiz cihazı 12volt DC ile besliyorsunuz, 3.5mm plug jakıda telsizin arkasındaki data ucuna bağlıyorsunuz. sizin kitte göremedim ama rs 232 çıkışıda bilgisayarınıza bağlayıp programla çalıştırınca kontrol edebiliyorsunuz.
Ayrıca sizin arabirimde 13 pin soket çıkışı var zannedersem o dijital çalışmak için iki tarafı 13 pin erkek soketle telsize bağlantı çıkışı olsa gerek.
Yinede iç yapısını görmek lazım. İçerisinde max 232 entegre var ise pc ile kontrol için kullanabilirsiniz. Yok içerisinde opto kuplör ve 600:600 ohm empedans trafosu var ise dijital çalışmada kullanabilirsiniz.
Saygılarımla..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2013, 19:22:57 »
Onur, yanıtına teşekküt ederim.
Daha önce yapmam gerekeni ikazınla yaptım. Resimler ekte. Yapan G4ZLP miş.
ZLP Elektronik adı altında yapıp satıyor. Entegrelerin isimleri okunmuyor.
sevgiler, nursun

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2013, 19:23:21 »
Yinede iç şemasını görmeden emin olamıyorum hocam. İnterface olma olasılığıda çok yüksek. Cat control olma olasılığı düşük yani pc den kontrol edemezsiniz.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2013, 19:30:20 »
Aynı anda mesaj atmışız hocam. Resimleri şimdi gördüm max 232 var ve usb den cat control yapabilirsiniz. Ayrıca interface de var universal bir devre yapmışlar.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2013, 20:01:24 »
Nursun abi 14'lü smd entegrenin ismini merak ettim okuyup söyleyebilirmisiniz?
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2013, 20:11:29 »
Malesef okuyamıyorum. bilerek silinmniş.

Çevrimdışı TA3AS

« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2013, 22:48:46 »
Nursun Ağabey,
http://www.g4zlp.co.uk/unified/DigiMasterUSBMultiFace.shtml
adresinde bilgi mevcut.

Selamlar,

Serdar

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2013, 13:10:02 »
Serdar bey,
yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ancak bu adam sayfalarında yeni modelleri tanıtıyor eskileri ile en ufak bir bilgi bulamadım. kendisine bir mail attım . Bakalım cevap verecekmi.
selamlar.

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #9 : 14 Eylül 2013, 23:53:38 »
Nursun bey merhaba. Dün size ulaşmaya çalıştım telefonunuz meşğuldu. Bu gün ise ben meşğuldum, yarın imkyanınız olur ise görüşmek isterim. Çözülmeyecek bir durum değil. Umarım el birliğile problemi çözeriz. Sağlıcakla kalın.. 73 de TA3IW

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2013, 12:51:17 »
Cevat bey,
ilginize çok teşekkür ederim. Ev telefon numaranızı  ( nursun@gmail.com) a atarmısınız. konuşma uzun sürebilir saat 19 dan sonra arayacağım. Halen köydeyi. cep telefonları cok zor çalışıyor.
selamlar.
nursun

Çevrimdışı TA1DZ

« Yanıtla #11 : 16 Eylül 2013, 11:21:09 »

Bir benzerini kullaniyorum. CI-V (telsiz CI-V <---> PC USB) ve sayisal haberlesme icin veri arabirimi (telsiz 6-pin DIN <---> PC ses karti Line In/Out) mevcut. PTT islevi CAT ustunden calisiyor.

Saygilarimla.