Gönderen Konu: www.qrz.com'da logların confirm edilmesi hk.  (Okunma sayısı 175 defa)

Çevrimdışı TA2ANL

www.qrz.com'da logların confirm edilmesi hk.
« : 12 Eylül 2013, 09:46:07 »
Herkese Merhaba,
www.qrz.com'da yaptığı qso'ların kayıtlarını giriyorum. Görüştüğüm istasyonlarında beni kayıtlarına aldıklarını görebiliyorum. Bu kayıtları nasıl confirm ve seen yapabileceğimi anlayamadım.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Selamlar,
Tolga ANIL

Çevrimdışı TA2BU

Ynt: www.qrz.com'da logların confirm edilmesi hk.
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2013, 10:19:37 »
Ilgili satirin sagindaki yesil "tick" tiklanip kabul edilince, sayfanin alt sagindan "save" kutucugu tiklanip kaydedilmis olacak.

73

Sent from my HTC

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2013, 10:31:26 »
Maalesef bende tıklama işlemi yapılamıyor. Hiçbir yer tıklanmıyor. Explorer'ı falan mı beğenmedi acaba diye düşünmeye başladım:)

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2013, 10:54:09 »
Merhaba Tolga bey.

Öncelikle QRZ kaydınıza login olarak giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra kendi sayfanızdaki Logbook( resim 1 ) tıklayarak kayıtları göreceksiniz

sayfa açılınca zaten onaysız qso kayıtları gözükecek (resim 2 )

view contac linkini tıklayarak kayıtlara ulaşacaksınız  ( resim 2 )

acilan listede zaten kabul et yeşil yada reted kırmızı secenek var ( resim 3 )
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2013, 10:58:19 »
Resimleri alt taraftan sağ doğru çekerek sağ tarafı görebilirsiniz.

Yada Bilal amca resimleri az kücültürse güzel olur.

ayrıca sizin girdiğiniz QSO ları karşı tarafın onaylaması gerekmektedir.

umarım faydalı olmuştur.

İyi çalışmalar dilerim.

İzmir'den selamlar
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2013, 12:06:53 »
Merhaba,
Ben öncelikle, görüştüğüm kişinin loglarına gidip, confirm yapacağım değil mi? Kendi tarafımda ki kayıtları görebiliyorum ama benim kayıtlarımı confirm yada seen yapanda yok henüz.
Yazdığınız gibi, logout olup, yeniden login oldum ama genede olmuyor, hiçbir değişiklik yapamıyorum.
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2013, 13:16:55 »
Tolga bey merhaba
Bilmenizde fayda olan İki durum var,

1. Yapılan qso sonrası log bookunuzu kontrol ediyorsunuz bakıyorsunuz karşı istasyon sizden önce  davranıp bu qso için  log girişi yapmışmı,eğer karşı istasyon sizden önce kayıt yapmış ise görürsünüz ki o satırın sonunda onay çentiği (yeşil renkli) belirir ve bu çentiği tıklar sonrada sayfanın altındaki save tuşunu tıklarsınız onaylanmış olur.

2. Logbookunuza girdiniz baktınız qso ilgili bu amatör arkadaştan herhangi bir kayıt görünmüyor,o zaman ilk davranan siz olursunuz ve logu kaydedersiniz,bu durumda onay çentiği sizde görünmez,karşı istasyon sistm giriş yapıp lobookunu kontrol der ve birinci maddedeki işlemleri bu kez o uygular ve onay yapar.
selamlar
73

TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #7 : 12 Eylül 2013, 17:04:30 »
Erhan Bey,
Merhaba. Yazdığını gibiyse, ben bu log girişlerini Pazartesi günü yaptım, onlar benden önce girmişler. Bu durumda önce onların onay vermesinimi bekleyeceğim? Ben hiçbir şey yapamıyorum çünkü.
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 12 Eylül 2013, 19:21:46 »
Tolga bey bazı noktaları netleştirelim:
-Log girişi sizin tarafınızdan yapılabileceği gibi, muhatabınız karşıdaki amatör tarafından da yapılabilir. Her iki durum da geçerli olur, yanlış olmaz.
-"View your full logbook..." tuşuna tıklayın ve log tablosuna bakın.
-Eğer log satırında SARI RENKLİ SAĞA DOĞRU OK var ise, bu loğu siz girmişsiniz.
Bu durumda siz değil, karşı taraf onay vermek durumunda. O onay verene kadar beklemekten başka çareniz yok. Onay hiç vermeyebilir de, bu durumda da yapılacak bir şey yok, Ha, belki mail atılıp "kardeş şu oanaya bir tıklarmısın" diye rica edilebilir, ama onay vermezse vermez ve yaptırımı yoktur.
-Eğer log satırında MAVİ RENKLİ SOLA DOĞRU OK var ise bu loğu karşı taraftaki amatör girmiş demektir. O zaman sizin onay vermeniz gerekir. Bu işlemi sayın TA3EL anlatmış zaten.

Burada mantık şu: Bir kişi girer, diğeri onay verir. Kimse kendine kendine onay veremez, herkes onayı karşısından bekler. Onay vermemenin cezası yoktur :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #9 : 12 Eylül 2013, 19:26:44 »
Onay almazsanız sinirlenmeyin. Muhatabınız amatör kişi interneti bilmiyor olabilir. Ya da qrz.com daki loglara bilinçli olarak değer vermiyor olabilir. Belki başka bir log sistemi kullanıyordur, hrdlog veya LOTW gibi... Çeşitli nedenler yüzünden hiç onay alamayabilirsiniz. İnanın bana, bu durumda hiç bir şey kaybetmezsiniz. Çalışmalara devam, biri onay vermezse başkası bir gün elbet verecektir.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #10 : 12 Eylül 2013, 20:11:13 »
Bazen de qrz.com loglarında aynı QSO nun iki ayrı kaydı bulunabilir. Benim loglardan çift kayıtlı bir örneği aşağıda veriyorum. HZ1TT Ali ile bir QSO yaptım, Ali QSO yu onayladı ve yıldızı çaktı. Bir süre sonra aynı QSO için bir kayıt girişi de Ali'den geldi. Ben de onu onayladım ve yıldızı çaktım. Neden ve nasıl böyle oldu? Ali, cihaz başına geçince bir tek günde yüzlerce QSO yapan birisi. Bu nedenle QSO loglarını tek tek elle girmiyor. Bu iş için log programı kullanıyor. Belirli aralıklarla tüm kayıtlarını toptan otomatik olarak internete yolluyor. Bu durumda iki ayrı kayıt oluşuyor. Hiç bir sakıncası yok, hatta daha iyi... (TNX HZ1TT 73)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND