Gönderen Konu: QSL KARTININ FOTOĞRAF KAĞIDINA BASIMI  (Okunma sayısı 192 defa)

Çevrimdışı TA2MES

QSL KARTININ FOTOĞRAF KAĞIDINA BASIMI
« : 09 Eylül 2013, 16:02:03 »
İyi günler
Fotoğraf kağıdına basılan QSL kartlarına son zamanlarda fazlaca rastlamaktayım,normal karta basılı olanlara göre hem daha kaliteli bir resim hemde gramaj olarak daha hafif olduğunu görmekteyim,ayrıca 
gramajın hafif oluşu toplu gönderimlerde ekonomi de sağlamakta konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bu konudaki yorumları nedir acaba,matbaalar bu tür işler yapıyorlarmı? Teşekkürlerimle.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: QSL KARTININ FOTOĞRAF KAĞIDINA BASIMI
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2013, 16:09:19 »
Mehmet Erhan bey, eğer kartı fotoşop veya benzeri bir resim işleme programı ile oluşturup bir flaş belleğe atarsanız, neredeyse tüm fotografçılar artık istediğiniz boyutta basabiliyor. İnternet üzerinden mail ile yollayıp, size posta ile kartı yollayan yerler bile var. Ücretini kredi kartı ile ya da kapıda ödeyebiliyorsunuz. Son gördüğüm 10x15 boyutlu kart baskısı 25 kuruş idi. Burada en önemli nokta, bilgisayarda kartı oluşturabilmek. Bunu yapınca bir şekilde bastırırsınız.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2013, 18:46:44 »
Bugün 200 adet QSL kartı 9X14 ebatta kesilmiş halde 70 TL yani tanesi 35 kuruş olmak üzere üzerine parmak izi çıkmayan mat kağıda bastırdım...
QRZ sayfasında örneğini paylaştığım kart dizaynını kendim yaptım... İstenen özellikler belirlenirse arkadaşlara seve seve dizayn konusunda elimden geldiğince  bilaücret yardımcı olmaya çalışırım...

73 de TA1PB / EDİRNE

http://www.qrz.com/db/TA1PB
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2013, 15:08:36 »
Erhan Bey, QSL Kart boyutu 9x14 cm olmalıdır, 10x15 boyut, bürolarda hoş karşılanmıyor..   Bence matbaa daha ucuza gelecektir.. Ya da printer alıp evde kendiniz basın.. Biten kartuşlarımı   http://www.cescesor.com/   dan aldığım yedeklerle çok ucuza dolduruyorum..

Selamlar

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2013, 09:23:29 »
Bilgiler için teşekkürler 9x14 ebadında matbaada bastırmak en uygunu görünüyor.Teşekkürlerimle.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S