Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
3222 sayılı kanunun değişmesi sırasındaki bir amatörün duyguları
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
3222 sayılı kanun sebebi ile Türkiye'de amatör telsizcilik yapılamıyordu. Bu kanunun değiştirilmesi sırasındaki duygularımızı ortaya koyan bir kaç mektup yayınlıyorum.
Bu mektupları bana yazan Ahmet Kaynak, TA2D arkadaşıma buradan hürmetlerimi sunuyorum.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA5FA:
Emmim tarih kokuyor samanlı kağıtlar arasında sağol varol , aklıma takılan bir nokta var sizdeki QRP neydide satılıklığı sorulmuş peh değerli bir aygıt olsa gerek zamanında .
Bu vesile ile TA2D yada saygular.
Sağlıcakla
TA1CH:
500 tlye. Profesyonel. Hf cihazlarının satıldığı bu günlerde. Kim qrp ye değer verir ki
Bizim gibi birkaç. ...... Dışında boşluğu. Siz doldurun. Kıymet bilmek için. Bu yazı dizisini iyi okuyun
TA8AT:
Nereden nereye. Sizin o dönemdeki mektupları saklayıp bugün nostalji olarak karşımıza sunmanız bu hobiye ne denli önem verdiğinizin göstergesi olsa gerek. Bak şimdi bende o dönem kullandığınız ve çok sorulan bu qrp'yi merak ettim.
TA8A:
Bahse konu QRP http://www.telsizciler.org/index.php/topic,16628.0.html mesajındaki ilk resimde en üstte durandır. 1978 den beri bendedir. 20 metredir. Çünkü o zamanlar ancak 20 metre için dipolü çamaşır ipi gibi çekebiliyorduk. Malum sebeplerden dolayı. Daha uzun anten mümkün olmuyordu.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git