Gönderen Konu: 1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü  (Okunma sayısı 1305 defa)

Çevrimdışı TA8A

Ynt: 1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü
« Yanıtla #40 : 14 Eylül 2013, 13:17:48 »
Kadir amca,

TA1CAR bende Oğuz Güler olarak görünüyor.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2IK

« Yanıtla #41 : 14 Eylül 2013, 13:45:47 »
Slm Bilal AMCA ,
Yine tekrarlıyorum İlk imtahana giremediğimiz için ( eski ilegal amatörler girdi ) ikinci imtihana girdik çağrı işaretimin gelmesi  6 Ay sürdü sebebi işaretleri nasıl vereceklerini bilmiyorlardı neyse çağrı işaretim  Beşiktaş Hüsrev gerede caddesinde oturduğum için TA1CAR olarak geldi, daha sonra  8 Kez İmtahana girdim A Belgesi alabilmek için Yani 4 sene her imtahana girdim sonunda aldım ve işaretimiz TA2IK oldu  bu bilgi yeterlidir zannederim (bulabilirsem eski işaretime ait belge vardı ama hangi kutunun içinde bilemiyorum sana yollıyacağım)
sevgiler

A.Kadir  SAĞLAM  TA2IK

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #42 : 21 Mart 2014, 14:41:43 »

Türkiye'de radyo amatörlüğünün tarihini bilenlerden TA2DS Selim abiyi kaybettik malum, birçok değerli bilginin de onunla birlikte gittiğine eminim. Bu bilgileri, mutlaka çok yakınındaki abilerimiz, arkadaşlarımız ondan dinlemişlerdir, ama kulaktan kulağa olmuyor maalesef.. 

Bilal Amca, sen iyi ki varsın.  Açtığın web sayfaları, Paylaştığın dökümanlar, dijital ortama aktardığın eski TRAC mecmuaları..  Senin hakkını ödeyemeyiz..

Sağol, Sana 3 değil, 4 dijitli yaşlar diliyorum, ve eminim internet durdukça, o kadardan da fazla yaşayacaksın.. 
73!

Çevrimdışı TA3AK

« Yanıtla #43 : 04 Eylül 2018, 14:51:45 »
Bilal Abey, ufak bir yanlışlık var. Üstteki listede yer alan amatörlerin tamamı C sınıfı oluyor.  B sınıfları P (Papa) ile başlıyordu. Örnek TA3PA Özcan Tokuç, TA3PB Tunç Çatalaoğlu, TA3PC Ömer Yardaş.
Ayrıca yukarıdaki C sınıfı listesinde benden çok sonra C sınıfı belge alanlar olduğu halde  TA3CAL Ömer Yardaş ı göremedim. 
Yayınladığım ilk Kitap TA Callbook da hepsi vardı.

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #44 : 05 Eylül 2018, 00:01:22 »
hüzünlendim ,çok iyi arkadaşlardı ,heyecandan neticeyi anlatamıyorlardı.

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #45 : 06 Eylül 2018, 15:40:25 »
Ömer amca (TA3AK),

24 Temmuz 1984 tarih ve 18468 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilk Amatör Telsizcilik Yönetmeliğine göre C sınıfı belgelere çağrı işareti verilmiyordu. Bu sebeple bende ilk C sınıfı belge almış Amatör Arkadaşlarımızın listesi bulunmamaktadır. C sınıfı radyo amatörlerine çağrı işareti verilmesi 28.10.1991 tarih ve 21035 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Amatör Telsizcilik Yönetmeliğinde öngörülmüştür. Daha doğrusu çağrı işareti almak için istasyon kurma mecburiyeti kaldırılmıştır. Yukarıdaki listeler bundan önceki listelerdir.

Sağlıcakla kalınız. 73

Bilal Ekmekci, TA8A