Gönderen Konu: GECMIS ZAMAN OLUR KI HAYALI CIHAN DEGER  (Okunma sayısı 844 defa)

Çevrimdışı TA3D_SK

GECMIS ZAMAN OLUR KI HAYALI CIHAN DEGER
« : 09 Ocak 2016, 20:36:30 »
YIL 1986, YANI 30 YIL ONCE...

Yer Cesme-izmir,
Balikci barinagi..
Aramizdan ayrilanlara rahmet dilerim..
Selam ve sevgilerimle
Yasar gocet
TA3D

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: GECMIS ZAMAN OLUR KI HAYALI CIHAN DEGER
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2016, 22:23:30 »
Yaşarcım birde hatırladıklarının isimlerini yazsaydın da hafızamızı tazeleseydik
şu sarı tişörtlü arkadaşı gözüm bir yerlerden ısırıyor ama:)
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2016, 23:43:47 »
Herkese merhaba,
Sol baştaki gözlüklü rahmetli Timur Kılıçöte galiba. Onun yanındaki Yavuz Gül olabilir mi?
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2016, 00:19:10 »
Şua Abi Selamlar ,

DJ0UJ banada hiç yabancı gelmedi. Herhalde Bizim misafirlerden biriydi :)

Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2016, 00:40:53 »
Tolgacigim,

Timur Beyin yanindaki TA3E Ergun ozakat.
saygilarimla
TA3D

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2016, 13:13:42 »
Yaşar bey, bu çok değerli, adeta bir armağan niteliğindeki paylaşımınız için çok çok teşekkür ederim.

O yılın (1986) bir diğer özelliği de, ülkemizde uzuun yıllar boyunca yasak olan amatörlüğün serbest bırakıldığı ilk yıllar olmasıdır. Yani bu fotoğrafın 30 yıllık bir hatıra değeri olmasından başka, bir de çok önemli tarihi bir değeri daha vardır ki o da şudur: Ülkemizde yapılan ilk amatör grup çalışmalarından birisine aittir.

Siz ve diğer hatırlayan arkadaşlar bu fotoğrafta yer alanların isimlerini ve çağrı işaretlerini de verirse minnettar oluruz. Hatta keşke imkan olsa da amatör çalışma öykülerini de kısaca yazsak diyeceğim ama sizi çok yormak istemiyorum. Bir zamanlar bizim için efsane olan amatör ağabeylerimizi yani bu isin ülkemizdeki öncülerini de böylece anmış oluruz. Yeni kuşak "rookie" amatörler de bu öncü ağabeylerimizi tanımış olur. Malumunuzdur, "Geçmişini bilmeyenlerin geleceği de olamaz".

Size ve o fotoğrafta olup da halen aramızda olan kişilere sağlık içinde uzun ömürler diler, sonsuzluğa intikal etmiş olanlara da rahmet diler, bu vesile ile tekrar hürmetlerimi ve saygılarımı sunarım. 

73 de Mete TA3EP.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 13:14:59 Gönderen: TA3EP »
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2016, 23:01:11 »
Ayakta duran soldan dördüncü TA3D'nın arkasındaki benim: TA1L
1. Çeşme festivali ilk amatör toplantısı olarak önemlidir. Sahilde deniz kenarındaki çadırda HF, hemen arkadaki kalenin üstünde VHF çalışmalarımız oldu. Çalışma listesine uyarak epey bir CW ve SSB QSO yaptık. O toplantıya zamanın TGM başkanı İbrahim Bey ve yardımcısı Mustafa Bey de katılmışlardı. Hatta kanun ve yönetmeliğin çıkmasında yabancı kanun/yönetmelikleri çevirerek yardımcı olduğum için bir adet mavi kaplı kanun/yönetmelik kitabını imzalayarak bana vermişlerdi. Merkezdeki bir otelin lobisinde koordinasyon toplantısı yapıp, istasyonları kurmuştuk. Festivalin organizatörü Ahmet San arkadaşımızdı. O festivalde Ergun Bey operatörlere EDRAED'in kalın Radyo Yıllığını hediye etmişti, hala saklıyorum.
Yaşar arkadaşım foto için çok teşekkürler.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2016, 00:01:55 »
Ercan bey hem o zamanki, hem de bu yazıdaki değerli katkılarınız için çok teşekkürler. Rahmetli Bahri bey DJ0UJ de herhalde o günlerde Almanya lisansı ve çağrı işareti ile çıkış yapıyordu. TA2BK çağrı işaretini daha sonra aldı sanırım.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2016, 10:03:08 »
Mete Bey selamlar,

Ben kim soracak diye bekliyordum . Bahri abi o tarihlerde Almanya da ikamet ediyordu. Kanun çıktıktan sonra çağrı işaretini aktif etmişti.

Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 12 Ocak 2016, 10:09:10 »
Soldan üçüncü kişi Telsiz İşleri Genel Müdürlüğünden Mustafa Küçükay bey olması lazım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #10 : 12 Ocak 2016, 13:53:17 »
Konuya biraz daha açıklık getirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Aktivite 1986 yılında EDRAED (Ege deniz radio amatorleri eğitim derneği) marifetiyle Yurt içi ve yurt dışından gelip destek veren radio amatörleri marifetiyle gerçekleştirilmiştir.

Bütün alt yapı, çadırından, anten direklerine, kablolamadan, misafirlerin yerlerinin ayrılmasında ve diğer lojistik destekler.

Başta: Sn. Ergun ÖZAKAT  (TA3E)

Ergun Bey, EDRAED in yayımlamış olduğu kitap, aktivite için gerekli, Anten direkleri, mefruşat  vs..
Yurt dışından gelecek olan( benim hatırlayabildiğim İsveç, İngiltere, Almanya dan gelen misafirlerin), ayrıca,Yurt içinden gelen misafirler ağırlanması için maddi ve manevi katkıları olmuştur.

Bunun yanında,

Sn. Ömer YARDAŞ (TA3AK)

Sn. Ümit KOÇ (TA3C)

Sn. Yaşar GÖÇET (TA3D)

Sn. Gökbey SÜRENKÖK

Sn. Mustafa TANDOĞAN (TA3B) Özelikle sempatik yollardan  FOÇA Deniz amfibiden Sahra Çadırının, temini, Anten direklerinin ve antenlerin montajında ÇEŞME Belediyesi araçlarının temininde büyük yardımları olmuştur.

Sn. Ergun ÖZAKAT, Rahmetli Bahri Ağabeyin bu aktivite için Almanyadan gelmesinde büyük katkısı olmuştur.

Sn. Timur Bey (Allah gani gani rahmet eylesin) Sevgili ailesi ile birlikte kendi karavanı ile birlikte katılmıştır.

Kısacası,  Bu aktivite EDRAED Bünyesinde,  yukarıda adı geçen  kişilerin organizatörlüğünde ve diğer arkadaşların öz verili çalışmaları ile gerçekleşmiştir.

Saygılarımla
Yasar GOCET
TA3D

Çevrimdışı TA1L

« Yanıtla #11 : 12 Ocak 2016, 20:34:48 »
Ben de biraz anılarımı tazeledim. Çeşme Belediyesinin düzenlediği ve profesyonel organizatör olarak Ahmet San'ı tuttuğu 1. Çeşme Festivali çerçevesinde gerçekleşen Radyo Amatörlüğü etkinliğine davet edilen tüm amatörlere değerli TA3E Ergun Bey iaşe ve ibate konusunda mükemmel bir ev sahipliği yapmıştı. Ayrıca şehir dışındaki bir mekanına götürmüş ve o zamanlar Türkiye'de bir ilk olan rüzgar jeneratörü projesini göstermişti.
Hem deniz kenarındaki antenlerin etkisiyle iyi DX yapma, hem de ben Viyana'da okurken her hafta başı havada buluştuğum, o zamanlar Münih'te yaşayan Bahri Abi ile bol bol sohbet etme olanağı bulmuştum.
Bu arada resmin en sağındaki genç daha sonra Türk Telekom Genel Müdürü olan o zamanlar kurduğumuz istasyonları kontrole gelen TGM yetkilisi Mehmet Ekinalan.

Çevrimdışı TA3B

« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2018, 15:49:03 »
Yaşar kardeşim tesadüfen buldum,çok duygulandım.Gözlerim doldu.Ne güzel günlerdi.Bir hatıramı paylaşmak isterim.Hatırlarsan 2. veya 3. gündü dışarıya mangal koymuş köfte pişiriyorduk hanımlar beyler keyifle izliyorduk bir an arkama döndüm ne göreyim izleyici vatandaşlar kuyruk olmuş köfte ekmek için sıraya girmişlerdi.Ne gülmüştük ama.Sana çok teşekkürler beni yıllar öncesine götürdün.
73
TA3B-Mustafa

Çevrimdışı TA2CJ

« Yanıtla #13 : 03 Ağustos 2018, 23:56:42 »
YIL 1986, YANI 30 YIL ONCE...

Yer Cesme-izmir,
Balikci barinagi..
Aramizdan ayrilanlara rahmet dilerim..
Selam ve sevgilerimle
Yasar gocet
TA3D

Evet Yaşar ağabey, hayat ne kadar kısa ve anlamsız değilmi ?..
Kelimelerin bittiği nokta..
Ve ; aramızdan ayrılanlara bende rahmet dilerim..
Şafak TAŞKIN
ta2cj

Çevrimdışı TA7R

« Yanıtla #14 : 04 Ağustos 2018, 11:33:36 »
Yaşar abi de gitti ... Karadan hiç görüşmemiştik ama çok teknik yardımları olmuşu , sevdiğim ve saygı duyduğum bir amatördü çok üzgünüm.
Yaşar abiye Allahtan rahmet , yakınlarına sabır dilerim. TA7R