Arkadaşlar merhaba,
yaptıklarımız aslında o kadar da extrem bir olay değil ,sadece istemeniz ve çalışmanız gerekiyor. üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizde Marmara denizinde ki adalar hariç IOTA statüsünde ,çalışılabilir onlarca ada mevcut. bunlardan sadece BOZCAADA ve GÖKÇEADA'ya çalışan feribotları kullanarak aracınızla geçebilirsiniz. diğerlerine (ekip ve malzeme çokluğuna göre ve kıyıdan uzaklığına bağlı olarak ) 8-10 metre civarında kiralayabileceğiniz teknelerle geçebilirsiniz.1- RSGB nin
http://www.rsgbiota.org/ sayfasından TA da çalışmak istediğiniz ada grupları arasında size en uygun olanı seçip,burası ile ilgili olarak daha önceden yapılmış çalışma var ise bilgilerine ulaşabilirsiniz. 2-Kendi çağrı işaretiniz ile çalışacaksanız,çağrı işaretinizi sonuna /0 ilave ederek,veya contest veya özel çalışma yapmak isterseniz, belirleyeceğiniz çağrı işaretiniz için KEGM den izin almanızda büyük fayda var 3-Genelde adaya ulaşılabilecek en yakın noktada ki jandarma ve sahil güvenlik karakoluna belgelerinizi ibraz etmeniz ve arkalarına 'evrakları görüldü'' şeklinde imzalatmanız ve ilgili komutanın isim soy adı ve telefon numarasını izin belgesine yazdırmanız, sizin için her türlü kolaylığı sağlayacaktır.4-Evden çıkarken yaptığınız hazırlıkları iki defa gözden geçirin 5- jeneratör için götüreceğiniz yakıtı çalışma süresini göz önüne alarak iyi belirleyin 6- IOTA çalışmasında en ihtiyaç duyulan malzemeler,Gölge +rüzgardan korunma malzemeleri(2-4 kişilik çadırlar uyumak ve dinlenmek için olabilir ancak rahat ve hızlı çalışma için 70x100 gibi bir masa ve rahat bir sandalye olmalı),bol Su,çay,kahve (uyanık kalmak lazım)antenler için muhtelif direk ve ipler,sivri sinek ilacı,gerekli ilaçlar ve ilk yardım malzemeleri.diğer teknik malzemeleri,gıda ,giyim ve hijyen malzemelerini saymayı gerek duymuyorum. zaten bunları her amatör listeleyebilir ve temin eder.7-Biz nereye gider isek gidelim çıkan çöpümüzü büyük çöp torbalarında muhafaza ederek dönüşte en yakın çöp toplama noktasına bırakıyoruz.bununda gittiğimiz yere bir saygı ifadesi ve borç olduğunu düşünüyoruz.MALİYET: Aslında düşündüğünüz kadar maliyetli değil,zaman olarak işinizi ve ev halkını ayarlamak! problem biraz.onun haricinde araba ile yapacağınız yakıt+jeneratör yakıtı ve adaya ulaşım ücreti yekün tutar.biz genelde yeme içme ihtiyacını çalışma yerine en yakın ekonomik marketlerden ve yerel kaynaklardan temin ediyoruz.en son son yaptığımız TC0GI çalışmasının toplam maliyeti yaklaşık 600.00 TL. gibidir.ben bu maliyetin 3 gün ve 3 kişi için fazla olduğunu düşünmüyorum. getirisi ise çok dağa fazla, 2-3 günlüğüne de olsa şehir ve iş stresinden uzaklaşmak,kafa dengi bir kaç arkadaşınızla hobinizi paylaşmak,bir kısım arkadaşlarınız istasyonda çalışırken yapacağınız çevre gezileri,gecenin orta yerinde jeneratörü kapattığınızda sizi saran karanlıkta saman yolunu ve diğer yıldızları seyretmek ,temiz havayı içinize çekmek ve eğer farkındaysanız şükretmek sizi öyle dinlendiriyor ki.daha 3 gün önce öfkelendiğiniz bir konu aklınıza geldiğinde gülüp '' ... et değmezmiş'' diyorsunuz.