Mete bey, kısıtlı imkanlarla dahi yarışmaya katılmak oldukça keyifli oluyor. Bende oldukça acemiyim, zaman ve şartlar müsait ise elimden geldiğince iştirak ediyorum.
Bu hafta sonu yarışmadan haberim dahi yoktu, sizin bu konuyu açmanız fitili ateşledi :) Özellikle ada yarışması olması çok ilginç, qrz.com dan bir çoğuna baktım, bazı adaların lokasyonları coğrafi ufkunuzu genişletiyor :), insanlar çok emekler harcayarak kurmuşlar istasyonlarını. Umarım Gökçeada da herşey yolunda gitmiştir.
Fark ettiğim bir şey de, en son mart ayındaki yarışmadan beri kulaklarımın paslanması, 1-2 saat boyunca çağrı işaretlerini almakta oldukça zorlandım. Bu kadar ara vermemek gerekiyormuş.
Yarışmada spotlarda önce sizin çağrı işaretinizi gördüğümü sandım, vaaay dedim Mete bey hızlı gidiyor maşallah. Daha sonra kontrol ettiğimde TA3EC olduğunu farkettim. Tüm ülke istasyonlarını taradığımda maalesef yine bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardı spotlarda gördüğüm, orada herhangibir TA istasyonunu görmek beni daima sevindirmiştir. Ramazan ayının etkiside elbette vardır, ben oruç tutsaydım muhtemelen yarışmazdım.
Bazen amatör arkadaşlarla bir araya geldiğimizde lafı bir şekilde HF yarışmalara getirip, birazda gaz vererek bir nebze katılımın artmasını sağlamak istiyorum, fakat pek başarılı değilim bu konuda. Genelde yorumlar "nasıl olsa kazanamayacaksın neden katılıyorsun ? ", " ödül ne ? ", " boş iş bunlar... ", " ingilizcem yok ", şeklinde devam ediyor. HF yarışmalarının bir çoğu için yabancı dil bilmeye gerek yok aslında, bende ingilizce bilmiyorum belki 3-5 teknik terim o kadar. Uluslar arası fonetik alfabe, 0....9 arası ingilizce sayılar, 73 , again please ve thank you %99 yetiyor :) Zorlada güzellik olmaz tabiki, zaten istekli olan ama balkondan veya /P - /M şeklinde, cihazı olmayan 26-30 ssb cb cihazları ile 10m den bir şekilde işini görüyor.
Gelecek yarışmalara katılımın artması dileğiyle, 73.