Gönderen Konu: YAESU FT-857D için KULAKLIKLI MİKRFON SETİ NERDEN ALABİLİRİM?  (Okunma sayısı 201 defa)

Çevrimdışı TA9J

Yaesu FT-857 için kulaklı mikrofon seti nereden bulabilirim? Bağlantı aparatı hazırladım ama bilgisayar mikrofonları ile olmuyor. Kulaklıktaki mikrofonun dinamik olması gerekiyor. Küçük dinamik mikrofon olur mu? Olursa nereden temin edebilirim.

Çevrimdışı TA2BU

İsmail hocam,

Eğer aynı FT-857'den bahsediyorsak, mikrofon kondenser veya elektret kondenser olacaktır.

Mikrofon konnektöründe şunlar var:
1 – FAST Scan
2 – Ground
3 – PTT
4 – MIC +
5 – MIC Gnd
6 – +5 Volts DC
7 – Up
8 – Down

PC mikrofonu muhtemelen içinden fetli konderserdir, ekteki şekildeki gibi dışarıdan beslemeniz gerekir... (az küçük çizdim, zira artık eski yanıtları silemediğimiz için attachment kotamı şişirmek istemiyorum)

Kulaklık çıkışını, malum 3,5mm ile panelin altından veya yanından alacaksınız, panelin arkasından da seviyesi, PH (PH= kulaklık, SP-hoparlör) olarak ayarlamanız gerekecektir...

73

Engin
ta2bu/4

Çevrimdışı TA8A

Engin Bey,

Bir yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum.

BİTLİK'te, her mesaj için bir ekleme (attachment) sınırı vardır. Bu sınır haricinde BİTLİK'te toplam ekleme (attachment) kotası BULUNMAMAKTADIR.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3EP

Mikrofon konusunda Engin beye katılıyorum. FT 857 nin kendi stok mikrofonu elektret kondansatör mikrofondur. Şemayı uygularsanız sizin mikrofon da çalışacaktır. Gerçi piyasada 2-3 cm çaplı küçük dinamik mikrofon kapsülleri var, ben bir ara blumaviden birkaç tane almıştım, cb lere taka taka elimde kalmadı. İsterseniz öyle bir şey bulup mikrofonu değiştirebilirsiniz. Ancak bu işleme gerek olmadığını düşünüyorum.
73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Şurada bir pdf dosyası var, İngilizce kulaklık bağlantılarını anlatıyor:
http://www.pc5e.nl/downloads/ic7000/Mods/Boom%20headset.pdf
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2BU

Bilal bey,

mesaj alınmıştır...

"Kısıtlama: 10 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 2560KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 750KB" ifadesinden ötürü tereddütte kalmıştım...

73

Engin

Çevrimdışı TA1ED

Arkadaşlar Merhaba, Bilgi içindir,

YAESU FT- 857  telsizin orjinalinde kutunun içinden çıkan mikrofonu MH-31A8J olup bu mikrofonda kullanılan kapsül dinamik mikrofondur,
  (mıknatıslı)  FT-857 de opsiyonel olarak 3 çeşit daha mikrofon kullanabilirsiniz, MD-200A8X  masa mikrofonu, bu modelde de dinamik mikrofon kullanılmış. diğer iki el mikrofonu  MH-36E8J ve MH-59A8J  modelleri olup bunların mikrofon kapsülleriyle ilgili bir şey bulamadım. ancak görüntülerine ve tuş takımlı olmalarına bakarak bunlarda  condensatör  mikrofon, (kapasitif mikrofon) kullanıldığını tahmin etmekteyim.  TA9J sorduğu kulaklık mikrofon seti HEİLSOUND firmasında ayak pedalı dahil olarak var, ancak biraz fiyatlı 212.5€. buna benzer bir sistemi kendim yapmaya çalıştım,(kondansatör mikrofon kullanarak) yaptığım denemelerde istediğim verimi alamayınca
ebay da 330897440999 item numaralı ürünü getirttim. buna birde ayak pedalı bağladım, piyasada bulunan orta kalite bir bilgisayar HEAD SET ile   FM  modülasyon türünde yaptığım denemeler gayet olumlu geçti, zaman bulamadığım için  SSB olarak  deneme imkanım olmadı .
onuda bu hafta sonu  TC0GI  çağrı işaretiyle  GÖKÇEADA' dan  katılacağımız  contest te deneyeceğim. kullanımla ilgili geri dönüşleri buradan aktarırım,selam ve saygılarımla.

TA1ED
  METİN KORKMAZ
     TEKİRDAĞ

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2BU

Metin beyin söylediği doğru, MH31 dinamik:

857 mikrofonunda ton kontrolü de var, ki FM ve SSB fark ediyor...

...

Ben 857'yi şu nesne ile kullandım, ve bunda kondenser mikrofon var:

http://www.radioworld.co.uk/catalog/wm-s-ft_watson_mobile_hands_free_microphone_with_ptt-p-9376.html

73

Engin

Çevrimdışı TA2BU

Çevrimdışı TA3EP

Merhaba arkadaşlar.

Evet ben önceki mesajımda yanlış yazmışım, MH-31 dinamik mikrofon imiş. Aslında ben de her zaman yanılmam, ama bu stok mikrofon konusunda beni yanıltan şu linkteki bilgiler oldu:

http://www.m0ukd.com/mods/Yaesu_MH-31_Mic_Mod/

Bu sayfayı vaktiyle harddiskime kaydetmiştim. Sayfanın başlığında yazanlar: "Yaesu MH-31 Electret Condenser Mic Mod" Bu yazıdaki "mod" kelimesini dikkate almazsanız eğer (benim yaptığım gibi) bu mikrofonun electret kondansatör mikrofon olduğunu zannedersiniz. Aslında mikrofon dinamik ve bu sayfayı hazırlayan amcam dinamik mikrofonun sesini beğenmiyor, kapsülü sökerek kondansatör kapsül koyuyor ve bir de ses kompresör devresi ekliyor... (imiş şimdi farkettim) Bu sayfada da bunu nasıl yaptığını anlatıyormuş.

İstemeden sizi yanılttığım için özür diler, doğru bilgi için teşekkür ederim.

73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA7R

Ynt: YAESU FT-857D için KULAKLIKLI MİKRFON SETİ NERDEN ALABİLİRİM?
« Yanıtla #10 : 24 Temmuz 2013, 22:30:03 »
İsmail hocam merhabalar , ben ft-897 ye 12 dolara aşağıdaki headseti getirttim , bir de 5-10 dolar civarı bir pedal aldım ebaydan . Empedans vs fark etmedi gayet güzel çalışıyor . Selam saygılarımla ...
http://dx.com/p/genuine-hyundai-stereo-headset-earphone-w-microphone-3-5mm-jack-240cm-114451

Çevrimdışı TA9J

Ynt: YAESU FT-857D için KULAKLIKLI MİKRFON SETİ NERDEN ALABİLİRİM?
« Yanıtla #11 : 27 Temmuz 2013, 18:51:46 »
Cevap yazan ve bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler.