Gönderen Konu: Chirp ile Telsiz Programlama  (Okunma sayısı 9147 defa)

Çevrimdışı TB1BMC

Chirp ile Telsiz Programlama
« : 21 Temmuz 2013, 15:08:00 »
Merhaba

İnternette gezerken aşağıdaki siteye rastladım birçok telsizi programlayan tamamen ücretsiz bir program deneyen amatör arkadaşımız var mı acaba

http://chirp.danplanet.com/projects/chirp/wiki/Home

Mustafa Çınar - TB1BMC

Çevrimdışı TA1DZ

Ynt: Chirp ile Telsiz Programlama
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2013, 05:53:04 »

Yogun olmamakla birlikte kullaniyorum.

Yazilimin verdigi duzenleme (edit) ve kayit ortaminda bir kereye mahsus olmak uzere hazirladigim frekans listesini elimde bulunan farkli marka ve modellerdeki el cihazlarina basariyla kaydettim.

Yazilim kalitesini ortanin ustu olarak niteleyebilirim. Islevleri, desteklenen cihazlar ve yurutme kararliligi, yazilimi takip etmeye basladigim suredir (iki sene) duzenli bir bicimde ilerliyor ve buna bagli olarak kullanici tabani artiyor. Acik kaynakli kod olmasi ve gorece basit Python dili kullanilmasi gelistirme icin bir avantaj. Bu durum ayni zamanda yazilimin platformdan bagimsiz olarak kullanilabilmesini sagliyor.

Elinizdeki frekans ve ayarlar listesi ticari bir firmanin cihazi icin mevcutsa (mesela Icom, Kenwood ve Yaesu::vx7 destekleniyor) bunu yazilima ithal edip kullanabiliyorsunuz. Bunun tersi de gecerli. Ya da yazilimi kullanarak hazirladiginiz listeyi CSV (virgulle ayrilmis degerler. Insan okuyabilir; Excel, Word gibi ortamlarda izenip degistirilebilir) olarak ithal/ihrac edebiliyorsunuz.

Elinde farkli marka ve model cihaz bulunanlar icin hayati kolaylastirdigi kesin olan bir yazilim.

Kisaca tavsiye ederim.

Saygilarimla,

R. Mert Ozel

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2013, 23:35:44 »
yaesu ft 50 r için program var mı bildiğiniz. 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2013, 00:11:16 »
ben xp li laptop kullanıyorum,chirp 0.3.1 installer.exe yi de sonra 0.3.1 win32.zip'i indirdim.hangisini önce kuracağım.işlemlerle ilgili yardım lütfen.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2013, 00:17:43 »
Hasan usta, 2 dosyada aynı program zaten,

chirp-0.3.1-installer.exe bu kendin kuruyorsun, yani instal ediyorsun.

chirp-0.3.1-win32.zip buda hazır hali, yani zip'ten bir klasöre çıkart, çalıştır.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA1DZ

« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2013, 01:26:48 »

Sn. Acemoglu,

Chirp kodu icinde Yaesu FT-50R surucusu mevcut ama sanirim henuz pek guvenli olmadigindan menu erisimi kaldirilmis. Geriye pek bir secenek kalmiyor.
https://www.rtsystemsinc.com/FT-50-programming-software-and-USB-cable-s/1908.htm
http://www.n9xk.8m.com/FT_50.html

Saygilarimla.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2013, 09:24:07 »
Sayın Renan Mert Özel, info için TNX 73 de TB1BTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2LKB

« Yanıtla #7 : 23 Temmuz 2017, 19:07:56 »
arkadaslar bende kırısun pt558s pmr telsiz var bunun frekanlarını değistirmek için program bulamadım yardımcı olabilecel arkadaşlar varsa sevinirm 73