Gönderen Konu: Ben yapmıştım olmuşmu siz karar verin .  (Okunma sayısı 1749 defa)

Çevrimdışı TA2AD

Ben yapmıştım olmuşmu siz karar verin .
« : 09 Ağustos 2012, 10:41:42 »
70 leri 80 lere bağlayan yıllardı ,

Yasaklara başkaldırışımı çizgilere yansıtabilmek idi elimden gelebilen ve bunu paylaşmak dergi sayfalarında benim gibi olanlarla ,
işte bu haleti ruhiye içerisinde telsiz kanununa muhalefet çiziktirmeleri yapmışım vakti zamanında.

Zamanın acımasız yüzü dergilerimdeki sayfalarıda sarartmış , günümüze uyumlu olsun diye birazcık renklendirdim .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3GO

Ynt: Ben yapmıştım olmuşmu siz karar verin .
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2012, 11:19:25 »
Şua Abi selam,
çok şaşırdım... Olmuş !

Çok güzeller.

Tebrikler.

elimizdeki oyuncakların kıymetini sizler çok iyi bilirsiniz,

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2012, 11:21:57 »
Milenyum radyo amatörü olarak siz değerli üstadlarımızdan çok öğreneceklerimiz var. Tabi o günleri yaşamak, zorlukları çekerek bu hobiyi sürdürmüş olmak zor olsa gerek. Nitekim görüyoruz, duyuyoruz günümüz şartlarında bile aracında biraz cafcaflı telsiz olan bir sürü engelle karşılaşıyor. Kolluk kuvvetlerine derdini anlatana kadar zaman kaybına uğruyor vs. Sizler o günleri yaşayarak bu hobiyi sürdürmüşsünüz. Karikatürler o günleri güzel anlatmış ve ilginç bir nostalji olmuş.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2012, 11:44:47 »

Yani Şuha  abey ,

tam da  en üstteki  karikatürü nü yayınlamak için senden izin istemeyi düşünürken; üçü bir yerde geldi.  hey gidi günler hey,

RADYO- TC ELEKTRONİK  -''TRAC  radyo amatör mecmuası  ,radyo,televizyon,elektrik ve elektroniği herkesin anlayacağı dille anlatan dergi'' CİLT 17  SAYI 81  Nisan -Mayıs ortak  baskısı  tam 64 sayfa!. 21.yüz yılda yürüyen ülkemizde bu gün elektronikle ilgili süreli bir yayın yok maalesef. o derginin içinde neler mi var?  sayfa 27: Radyo frekans ısınması yazarı: Ahmet ŞAHİNKAYA,SAYFA: 42: MARCONİ,
Sayfa 43: KELWİN in kısa birer biyografileri,Sayfa:44 Transistörlü vericiler. ve bir çok elektronik devre şeması. o yıllarda   Derneğin ve derginin yaşaması için çaba gösteren bir kısmı şimdi rahmetli olmuş ağabeylerimizle tanışma ve sohbet etme imkanı bulduğum için kendimi şanslı ve iş hayatıma yön verdikleri için onlara da borçlu hissediyorum.
o zamanda, bu günde elinize sağlık Şuha  ağabey, selam ve saygılarımla

TA1ED

TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2012, 11:45:37 »
Şua bey, karikatürlerinizi çok iyi hatırlıyorum. Radyo amatörlüğünün kara günleri diyebileceğimiz o günlerde, ben de sizin duygularınızı paylaşıyordum. İyi ki telsiz yasağı kalktı. Gerçi biraz geç oldu, tüm dünya gsm lere internetlere geçti, ondan sonra kalktı ama, buna da şükür. Yasak kalkmasa idi milletçe cep telefonu, wireless internet falan da kullanamayacaktık, potadan döndük :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1ZE

« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2012, 13:39:54 »
şua abi 10 parmağınızda on marifet tebrikler.

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #6 : 09 Ağustos 2012, 14:02:49 »
ELİNİZE..EMEĞİNİZE SAĞLIK ŞUA USTA...
FACE DE DE PAYLAŞTIM BİLGİNİZE..

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2012, 11:29:09 »
Aziz Şua ağabey;

Yüreğine ve eline sağlık benim açımdan ;mizah yolu  çizimlerin gerçekten hem güldürücü ve düşündürücü olmuş, cep telefonunu o yıllarda kullananları düşünemiyorum bile...
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2012, 00:13:15 »
Şua bey. Elleriniz dert görmesin.Zamanı çok iyi anlatmışsınız.

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #9 : 17 Ağustos 2012, 10:21:17 »
Arkadaşlar,
Yorumlarınız için teşekkür ederim ,
En çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde yüzlerinizde birazcık tebessüm oluşturabildim ise ne mutlu bana .

Benimde sizlerden bir ricam olacak ,
vakti zamanında yapmış olduğum dergilerin birinde yayınlanmış olan bir çalışmamı arıyorum elimdeki tüm arşivi karıştırdım ama bulamıyorum,
kompozisyon şöyle : Bir masa üzerinde telsiz, manip ve bir kuş var , bu eğitimli kuş maniple yazarken  amatörümüzde bacaklarını masaya doğru uzatmış sandalyesinde şekerleme yapıyor . alttaki yazıda şöyle idi yanılmıyorsam "tembel amatör"

Olurda gözünüze ilişirse tarayıp bu sayfalara koyarsanız evladını seneler sonra bulmuş bir baba sevinci yaşamaktan çok memnun olurum .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2AHI

« Yanıtla #10 : 17 Ağustos 2012, 14:15:18 »
Sayın Başkanım,
İnsanlar insanlarını tanıdığını zannediyor fakat  bu tür meziyetler ortaya çıktıkça ''hadi ya bundan da mı anlıyorsun?'' demekten kendini alamıyor.Yukarıdaki satırlarda ve karelerde bir meziyetinizi ve yönünüzü daha öğrenmiş oldum.Sanatçı kişiliğiniz olduğunun zaten farkındaydım.Şimdi merakla bekliyorum bakalım Şua abinin başka ne yetenekleri var diye.Öğreneceğim gün belki yarın belki yarında da yakın.Sağlıcakla kalın...