Gönderen Konu: Bir Toroid kaynağı.  (Okunma sayısı 239 defa)

Çevrimdışı TA1CD

Bir Toroid kaynağı.
« : 16 Temmuz 2013, 09:42:14 »
Mutlaka rastlamışsınızdır. Bozuk tasarruflu ampullerin içinde ve  elektronik balanslarda çoğunlukla bir toroid bulunur. Elime geçerse bunları atmam bir kenara ayırırım. Gün gelir lazım olur diye. Net' de gezerken YC3LVX 'in sayfasında bu toroidlerden bahsettiğini gördüm. Zayıf endonezyacamla :) anladığım kadarıyla bitx 'de tv balun yerine kullandığından bahsetmiş. Şimdiye kadar denemediğime hayıflandım doğrusu. Eline bozuk balans ve ampul geçenlerin haberi olsun.

recep

Çevrimdışı TA3ALS

Ynt: Bir Toroid kaynağı.
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2013, 10:18:19 »
Ben test etmiştim, 7MHz de 3 -4 db civarında güç kaybı var. 1,8MHz ve 3.5 MHz de zorunluluk durumunda kullanılabilinir.
Bitx20 inşasına devam ediyordunuz, proje bitti mi?

Çevrimdışı TA1CD

« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2013, 18:48:07 »
Merhaba,
8 yıl önceydi o çalışmalar. Şimdi hurdası bile kalmadı :)  Şu an için bitx20 cw version 3 ile uğraşıyorum.  Zaman buldukça facebook'a koymaya çalışıyorum. (facebook.com/recep.tezkol)

Selamlar,
recep

Çevrimdışı TA3ALS

« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2013, 15:49:36 »
Recep Bey,
Eksik bilgi verdiğim için özür dilerim. 3-4 yıl önce FT50-43 boyutlarında olan toroidleri test etmiştim. Lambanın markası neydi, şimdi hatırlamıyorum. Sonuçlar yukarıda belirtildiği gibi idi. Elimdeki 3 adet arızalı lambayı sökerek toroidleri tekrar test ettim. Bunların boyutları küçükler. Markaları ikea, philips, birini de evvelden söktüğümden belli değil. Birisi yeşil boyalı, ikisi ise boyasız. Çalışmalarına gelince HF bandı boyunca aktarım kayıpları 0.3-0.9 db arasında değişiyor. Elimde orjinal ft50-43 var, değerleri yaklaşık aynı. Sürücü ve mixer katlarında kullanılması uygun gibi görünüyor. Güç katlarında ise 2-3 tanesi bir arada kullanılabilir.
Selamlar...