Gönderen Konu: TA VHF-UHF CONTEST  (Okunma sayısı 199 defa)

Çevrimdışı TA9J

TA VHF-UHF CONTEST
« : 09 Temmuz 2013, 20:32:40 »
6-7 Temmuz 2013 Tarihlerinde gerçekleşen ve şartların çok iyi olmadığı TA VHF-UHF CONTEST'e Trabzon-Akçaabat Hıdırnebi Yaylası'ndan katıldım.  Yanılmıyorsam 22 QSO yaptım TA İstasyonlarından TA7OM, TA7K, TA7BB, TA7BC ile QSO yaptım. DiğerleriRusya ve Ukrayna istasyonları idi. Sadece VHF'de çalışma fırsatım oldu. Mobilcom'dan indirimde iken aldığım Diamond A10 Yagi anteni kullandım. Antenin performansı güzel. 

Hıdırnebi Yaylasında uzun zamandır çalışma yapmamıştım. Eskiden gerek halktan gerekse resmi kurumlardan  çok gelip giden ve soru soran olurdu.  Bu sefer gayet sakin geçti. Sadece iki kişi farklı zamanlarda geldiler. Birine epeyce amatörlüğü anlattım. Diğeri de altın arıyorsanız bizim bildiğimiz bir yer var oraya gidelim dedi.   Sakin geçmesinin Trabzon'da son yıllarda yapılan amatör ve tanıtım faaliyetlerinin de etkisinin olduğu kanaatindeyim.

Yarışma zamanı daha da uzun olursa çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çunkü propogasyon her zaman iyi olmuyor. Zaman uzun tutulursa iyi şartların denk gelme ihtimali daha da artar.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2013, 20:37:45 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA8C

Ynt: TA VHF-UHF CONTEST
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2013, 11:28:19 »
Kıymetli başkanım güzel bir çalışma olmuş daha nice TA VHF-UHF CONTEST'e  çalışmalarında bol QSO  yapmanızı ve mubarek ramazan günlerinin hayırlara vesile olmasını  diliyorum.Gaziantep'den selamlar
TA8AL
TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2013, 17:25:26 »
Mehmet Hanifi Bey
Bence önümüzdeki yıllarda her amatörün katılması gereken bir yarışma benim için çok zevkli geçti.
Size de hayırlı ramazanlar.

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2013, 12:58:22 »
Hocam, altın aramaya giderken beni de çağırın! "Canım yurdum insanı"