Gönderen Konu: IARU HF WORLD CHAMPIONSHIP  (Okunma sayısı 507 defa)

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: IARU HF WORLD CHAMPIONSHIP
« Yanıtla #20 : 19 Temmuz 2013, 10:46:22 »
Arkadaşlar ,
Sabaha karşı  saat 03:30 suları uzaklaşan davul nağmeleri ardından yatabildim ,
onca saat uğraşa rağmen bu N1MM benim bilgisayarları ve beni sevmedi sanırım :(
Zaman sınırlı olduğundan programla daha fazla cebelleşmeyi bırakıp AATest in son versiyonunu kurdum
Contest yaşamıma bir müddet bu programla devam etmeye karar kıldım .
Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürlerimle güzel bir hafta sonu diliyorum ...
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #21 : 19 Temmuz 2013, 10:53:04 »
Biz de AATEST 'i size danışırız..

Başarılar Contestde ..

4 eleman dikey yagim hazır..

Yataya çevirsem mi? Ne dersiniz?

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #22 : 19 Temmuz 2013, 11:03:20 »
Tabiki yatay Atilla bey ,
Biliyorsunuz atmosferik parazitlerin büyük çoğunluğu dikey polarizede oluyor ,
iyisimi yatay yapıp hem DX yaparız hemde kafamızı dinleriz :)
Katılacak arkadaşlara bol şanslar .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #23 : 20 Temmuz 2013, 12:00:14 »
CQ WW VHF CONTEST  için hazırlıklar tamam ,
Kısmetse 18:00 UTC Start  veriyoruz  .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #24 : 21 Temmuz 2013, 19:50:54 »
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
Nasıl gidiyor, propagasyon (Sporadik E) durumu iyi mi? Bende VHF bandı yok, o nedenle soruyorum.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #25 : 21 Temmuz 2013, 20:35:41 »
Mete Bey bende tık yok, her fırsatta 144 Mhz bandını dinledim, bir şey duyamayınca DMC RTTY conteste çalıştım.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #26 : 21 Temmuz 2013, 22:36:36 »
Yanıt için teşekkürler. Sorun sizde değil, VHF bandında. Sanırım VHF de DX yapmak bir çok ender oluşan koşulun bir araya gelmesine bağlı ve o koşullar da yarışma günü oluşmadı herhalde. Bendeniz de bu yüzden VHF ve UHF den uzak duruyorum zaten. HF de DX için balkon anteni bile yetiyor :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #27 : 23 Temmuz 2013, 11:06:58 »
Arkadaşlar ,
Yarışmada Tropo ve Es şartları katılanları epeyce zorladı spotlarda göze çarpan aktif istasyonlar TA1D TA2AD TA2AL TA9J idi ,
Bölgemiz için VHF şartlarının kısa bir özetini geçersek ,
Cumartesi akşamı 18:00-19:15 UTC arası kısa bir aktivite oldu ve bandlar kapandı ,
Pazar sabahı 05:30 UTC de başlayan propagasyon ancak 12:00 GMT ye kadar sürdü ardından bandlar sessizliğe büründü :(
Her ne kadar olumsuz şartlar TA katılımcılarının şevkini kırıp gardını düşürdü isede  bu arenada TA istasyonlarınında olduğunu
göstermek adına sevindirici idi .
Bu arada  AATest programının azizliğine uğrayarak pazar sabahı 25 cıvarı QSO kaydımı kaybettim , yaklaşık bir saatlik şok ve
ardından gaza gelip tekrar moda girdim ama bu seferde şartlar olumsuzlaşınca işin tadı kaçtı ne yazıkki :( 

Pazartesi akşamı bantların durumuna bakıyorum tüm VHF bandlarda Es açılım var şaka gibi .

Tüm bu yazdıklarım sakın VHF UHF SHF bandlardan soğumayasınız  içine girdiğinizde nasıl bir derya olduğunu anlayıp bir daha kopamayacağınıza sizleri temin ederim . Kalın sağlıcakla ...
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #28 : 23 Temmuz 2013, 11:55:19 »
Şua bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Genellikle bakıyorum, 50MHz ve üstüne bir kez alışanlar bir daha bırakamıyorlar. Ecnebiler 50MHz e "magic band" diyor. (Tabii bizde kullanımı izne bağlı) Ben de ileride eğer istediğim gibi çatı katı daireye geçebilirsem kesinlikle bu bandlar için beam anten kurarım, ama şimdilik çok zor...

Bir şeyi merak ediyorum, yarışmada modülasyon olarak SSB mi çalışılıyor?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #29 : 23 Temmuz 2013, 15:38:12 »
Ahmet bey,
Batıda 50 MHz için genel tabir  "Dream Band" dır ve 50MHz gerçektende Umulmadık Multi Es leri ile rüya band dır hiç ummadığınız anda bir bakmışsınız Japonya bir bakmışsınız USA gelmiş yada 4-5 eleman yagi ve 100Watts ile USA EME yapmışsınız!
İzin konusunda özellikle bu sene BTK çok cömert davrandı ve isteyen her istasyona izin verdi ve bu hoşgörü biz VHF sevdalılarını 50MHz in geleceği açısından ümitlendirdi .

Bu tip yarışmalara her seferinde bu kez nazik bedenimi yormak yok SSB de basarım Voice keyerin tuşuna otomatik çağırırım diye başlamışımdır lakin ilerleyen zamanda SSB istasyonlar birer birer kaybolduğunda bu hobiye CW ile başlamış olduğuma şükreder
manipleye kuvvet devam ederim .  inanın SSB tarafında bir tane istasyon duyulmaz iken CW tarafında haraket her zaman mevcuttur.

73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA4A

« Yanıtla #30 : 23 Temmuz 2013, 16:30:18 »
Şua abi N1MM ve UR5EQF programlarındaki Bilgisayar Com programları genelde her Arabirim devresinde çalışmıyor. Ebaydan aldığım cihazıma uygun arabirim devresi sadece HRDlog ve N1MM de zar zor çalıştı fakat şu anda ur5eqf kullanıyorum ve omnirig programını bir türlü PC' ye tanıtamadık ne yaptıysak olmadı. Sorun Arabirim devresinden kaynaklanıyor ve başka bir arabirim devresi ile sorunu çözdüm.
Mehmet Raşid ÖĞÜNÇ
116 SD 019 - 116 VE 101 - 116 MU 055 - 116 FT 002
QTH: Isparta - KM57GS
0 505 586 7116
Yaesu FTDX101D - Hermes-Lite2 - M0PLK Deltaloop
Online Log : http://www.hrdlog.net/ViewLogbook.aspx?user=TA4A

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #31 : 23 Temmuz 2013, 20:03:15 »
Mehmet .
Ne gariptir ki PC TRX arası en sorunsuz iletişim kurdurabildiğim tek program UR5EQF
(beraberindeki OmniRig arayüzü ile) (USB RS232 çevirici profilic chipset)
ama AAtest programı UR3EQF deki gibi çift cihaz desteleyen bir ara yüze sahip olmayıp sadece OmniRig programını kullandığından  diğer cihazıma geceyim derken QSO datalarımı kaybettim .
Bencede en güvenlisi UR3EQF lakin oda VHF contestlerde biraz sıkıntılı :(

Dediğim gibi kullandığım USB RS232 cevirici profilic chipset li ama sorunsuzluğu imalatcı firmaya göre değişiyor
Ben bu chipsetli dönüştürücüleri hala 64bit win7 ile sorunsuz kullanmaktayım ama 64 işletim sistemi için
FTDI FT232 chipset tavsiye ediyorlar şimdilik bir adet aldım denediğimde bilgilendiririm .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL