Gönderen Konu: BİTLİK'teki konuyu ve mesajı silememe değişikliği  (Okunma sayısı 428 defa)

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

BİTLİK'e yazdığımız mesajlar, eğer biz konuyu başlatmamış isek cevap'tır. Bizden sonra bir tane bile cevap olsa bizim yazdığımız mesajın bağlantısı oluşmuştur. İşte, aradaki bu tür mesajlar silinince konunun bütünlüğü bozuluyor ve yaptığımız bu silme hareketi, cevap verdiğimizi ya da bize cevap verenleri İPLEMEDİĞİMİZ anlamına geliyor. Bu yanlış anlaşılmaların olmaması için, tüm bölümlerde mesaj silmeyi tamamen kapattım.

Ayrıca "Bir sorum var" bölümünde bir soru sorup cevabını alıyorsunuz, sonra da siliyorsunuz. Siz bu anlamı vermek istemeseniz bile, buradan da BENDEN SONRASI TUFAN gibi BENCİLCE bir anlam çıkmaktadır. Bu anlam çıkmasın diye "Bir sorum var" ve "Az daha unutuyordum" bölümlerinde ayrıca açılan konuların kaldırılması da kapatılmıştır.

Sonuç olarak, diğer arkadaşları "İPLEMEDİĞİMİZ" gibi bir yanlış anlaşılma olmasın ve BENDEN SONRASI TUFAN dediğimiz gibi BENCİLCE bir durumda kalmayalım diye bu tür silme işlemleri iptal edilmiştir.

"Silinmesini istediğiniz konunun altına silme isteğinizi belirten yeni bir mesaj bırakmanız halinde isteğiniz değerlendirilir." diye yazdım. Bu yazıyı silinmesini istediğiniz her mesaj silinir diye de anlamayalım lütfen. Dikkat ederseniz "silinir " demiyorum, "değerlendirilir" diyorum. Bu değerlendirme işleminin de yanlış yazımlar haricinde her mesaj silme talebiniz için silme şeklinde yapılacağını düşünmeyiniz.

Mesajınızı gödermeden önce Önizleme tuşu ile mesajınızın nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz. Böylece yanlış yazımların da önüne geçmiş oluruz.

Bu değişikliğin BİTLİK benim olduğu için yapılmadığını, BİTLİK sizin olduğu ve bu konuda uzun süredir bir çok talep geldiği, son zamanlarda bu taleplerin artmış olması sonucunda yapıldığını da bilmenizi isterim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

Ynt: BİTLİK'teki konuyu ve mesajı silememe değişikliği
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2013, 20:20:07 »
Bilal bey biz zaman zaman yazdıklarımızı böyle düşünüpdemî siliyoruz sizböylemi inanıyorsunuz . İki kişi arasında muhalefet oldu durun etmeyin derken. Bir  amatör abimiz bir kardeşimize  sen nasıl amatörsün bunları bilmiyorsun diye yazı yazdı. Kalbini kırdı oda utanıp yazdıklarını sildi. Olan bizim bir arkadaşta. Üzerine vazife cıkarıp niye siliyorsun dedi  olan bizim sil tuşumuza oldu bu hareket demokratik mi şimdi siz bizi hic tanımamışsınız Bilal bey bizim size karşı sevgimiz karşılıksızmış .

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #2 : 13 Temmuz 2013, 21:33:07 »
Mesut Bey,

Hiç bir zaman BİTLİK'in demokratik bir yer olduğunu söylemedim, böyle bir iddiam bulunmamaktadır. Ben yalnızca BİTLİK'i kullanan arkadaşlarımın taleplerini değerlendiririm. Bu değerlendirmenin demokratik olduğunu da iddia etmiyorum. Demokratik olması için oylama yapmam gerekir. Bu güne kadar oylama yapmadım. Yani bu güne kadar yaptığım hiç bir değerlendirmem demokratik değildir.

Diğer yazdıklarınıza cevabım ilk mesajımdadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2013, 21:55:50 »
Bilal abi sizin tecrübenize her zaman güvendim ve hala güveniyorum  sizinde bize  güvenmenizi istiyorum yazdıklarınız  bana yazılmış. Olmasa bile benimde  sil tusum gittiği için üzerime alındım ve. Medajları gecmişte bol silen biri olarak ne size nede başkasına karşı ilk dediğiniz  mesajdaki. Düşüncelerle  silmediğimi bilmenizi istedim tüm amatör arkadaşlar benim için kıymetli sizde öylesiniz yazdığım  ve sildiğim mesajlarda hep birlik ve beraberlik ta.  Yı ileri götürme  için yapıcı. İşler yapmaya calıştım bende bu silme işleriyle ilgili daga önceleri şikayetci olmuştum hatırlarsınız. Ama silinenlerinde tarafınızdan okunabildiğini öğrenince kaygılarım bitti .sizin kursllarınızdan bu günedek zarar görmedim zaten bende dizin gibi bu kuralların bizleri korumak  amaclı olduğunun farkında yım ve söylüyorumda ams lütfen bizlerede  güvennin. Selam ve saygılar

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2013, 22:19:10 »
selam bilal amca, uygulama için teşekkürler,

forumların amacı bilgiyi paylaşmaktır, ve her yazılan yazdıda bilgi amaçlı forumda kalması uygundur,

bir kütüphane düşünün, her türlü bilgiyi bulabilirsiniz, peki bilgiyi bulduk, işimiz bitti o bilgiyi yok mu ediyoruz ? hayır yine kütüphanede kalıyor, forumlarda böyledir, bu gün ben yararlanırım, yarın başkası.

dediğiniz gibi, bir konuya bir bilgi paylaşıyoruz, sonra konuyu açan konusunu silince mesaj yazanlarında yazdıkları yok oluyor !! emek harcayıp o bilgiyi yazan kişi, mesajının silindiğini gördükten sonra  başka  açılan konuya cevap verme isteği yok oluyor, ki bende öyle oldu, bazı vatandaşlar mesajlarımı sildiler nedense !!

almış olduğunuz karar çok olumlu oldu, teşekkürler bilal amcam.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2013, 22:26:26 »
Bence elimizden alınan bu tuş bitliği ileri değil geriye götürmüştür buda değersiz benim fikrim herkezin fikirlerine katılmasamda saygılıyım .       
                    Burası.  Ta 1ch.   73    Bitti

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #6 : 13 Temmuz 2013, 23:17:55 »
Merhabalar,
Uygulama cok yerinde olmus. Sil butonu cok keyfi kullanılıyordu maalesef. Bir kaç kere bende sorulan sorulara elimden geldiğince yanıt verdim, fakat isini gören bazı arkadaşlar yorum dahi yapmadan siliyordu. Birde bazı arkadaşlar (genelde aynı kişiler), maalesef cok düşük cümleler ile, ne yazdığını dahi kontrol etmeden basiyorlar gönder butonuna. Ben bu arkadaşların yazdıklarını artık okumak istemiyorum.  Bunları nasıl filtreden geçirebilirim bilmiyorum. Böyle bir özellik olursa cok faydalı olacak. İmla hatalarim için özür dilerim, telefondan yaziyorum. 73

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2013, 00:57:00 »
Tamamen hatalı bir uygulama olarak görüyorum ve internet ortamında buna son derece karşıyım, en son 1-2 yıl önce sırf böyle bir uygulamaya geçti diye 2000ler den beri aktif yazdığım bir siteyle ilişkimi kesmiştim. buraya yazılanlar ile kütüphanedeki kitapları bir tutmak büyük hatadır. kitaplar, genellikle doğruluğu kanıtlanmış yada kanıtlanması için çalışılan bilgilerden oluşur. internet platformlarında genellikle buna ek olarak, kişisel tecrübeler, fikirler, tavsiyeler, mizah ve duygular girer işin içine. birini muhatap alabiliriz kitapların aksine. Bugün nefret ettiğimiz bir cihazdan, 2 hafta sonra alışıp övgüyle bahsetmeye başlayabiliriz. yazdığımız bir şeyin yanlış olduğunu düşünüp veya karşı tarafı kırdığımızı düşünüp bunu silerek karşı taraftan özür dileme yoluna gidebiliriz. en büyük özelliği özgürlük olan bir ortamda kullanıcıların özgürlüklerine böyle darbe vurulmaması gerekir.

bu uygulama sona erene kadar bu siteye aktif olarak katkıda bulunmamayı düşünüyorum.
hoşçakalın arkadaşlar

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2013, 03:42:15 »
Bu uygulama bilgi paylaşımında sıkıntı yaratmıyor. Dikkat ederseniz, bu uygulama "bir sorum var" ve "az daha unutuyordum" bölümleri için geçerli. Bir konuda insanlar tartışıyor, 3-4 bölüm mesaj birikiyor. Sonra arkadaş aradan yazdığı 5-10 mesajı silince anlam karmaşası çıkıyor. Televizyon haberlerindeki gibi, politikacı 2 saat konuşuyor, konuşmasının belli bölümler parça parça birleştirip 2 dk lık haber yapıldığında konuşanı göklerede çıkartabiliyoruz vatan haini de ilan edebiliyoruz. Aslında konuşmanın tamamını dilersek kişinin esasında daha başka şeyler anlattığını anlıyoruz.
Sen olmadık şeyler yaz, insanların kalbini kır, suçla, normalde adamın suratına söyleme cesaretin yok buradan at-tut, sonra geri vites yap yazdıklarını sil, sütten çıkmış ak kaşık ol. Uygulama bence mantıklıdır. Uygulamanın özgürlüklerle bir alakası yoktur.
73...
Çanakkale

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2013, 10:56:03 »
Uygulamanın faydası-zararı zaman içerisinde ortaya çıkacaktır, şimdiden kesin hükümde bulunmak bir yarar getirmez düşüncesindeyim fakat arkadaşların fikirlerine de saygı duyuyorum.

Beni asıl rahatsız eden şey açıklamanın (Bilal amcanın ikinci mesajı) "buyurgan" ifadelerle yapılması. Tırnak içerisinde yazdım çünkü ben öyle algılamış olabilirim. Bilal amcanın ifade tarzı böyle olabilir, benimde birçokları tarafından pek hoş karşılanmayan bir davranış şeklim var, "ilk sözüm son sözümdür".

Eğer ifade tarzı değilde düşüncesi buysa bu benim doğrularıma ters gelir. Şunu kabul ediyorum, gerek sitenin maddi açıdan faal durumda kalmasına (barındırıcı kirası, editoryal işlemler v.s.) gerekse olası yasal sorumlulukların gerektirdiği durumlarda bizler dış kapının mandalları olabiliriz ama unutulmamalı ki bu ve buna benzer tüm internet platformları kullanıcıların olumlu veya olumsuz yazıları sayesinde hayat bulmaktadır. Düşünün ki hiç üyesi olmayan veya yüzlerce üyesi olupta hiç yazılı ifade barındırmayan forum platformları olsun. Ne kadar süre ayakta kalbilirler, kalsalar dahi bunun adı forum olmaz.

Eğer burada karar verici, herşeye kendi karar verip uyguluyorsa, yada bu yönde çokca istek aldığını bildirip bu isteklerin çoğunlukta olduğunu ilgililere ispatlama demeyelimde örnekleme gereğini duymuyorsa bunun uygulamadaki adı oligarşidir ki, ben bunu bu güne kadar camiaya katkıları ve konumu herkes tarafından bilinen bir büyüğümüze yakıştıramam.

Bu vesile ile Bilal amcanın ikinci mesajındaki içeriğe karşı hissetliklerimi buraya aktarırken, kendisine daha babacan, daha demokrat bir ifade tarzı ve her şeyden önce sağlık ve afiyetler dilerim.

Hayırlı Ramazanlar olsun.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA3TA

« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2013, 11:30:33 »
Tamamen hatalı bir uygulama  nasıl yazdıysam öyle de silebilmeliyim bu uygulama  bitlik siitesini ileriye 
degil geriye götürür insanlar yorum bile yapmaya çekinir hale gelirler . tamamen buyuk bir yanliş ..73   
Hayal  Edebildiğiniz Herşey Gerçektir

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2013, 12:14:22 »
 Kişilerin düşüncelerinin değişebileceği unutulmamalıdır, bu kararında yasaklarla sabitleştirilmesi doğru olmayacaktır.
 Tartışmaların olduğu ortamlar her zaman başarıları getirir düşüncelerin özgürce tartışılamaması  insanları başka arayışlara sevkedecektir.
 Tartışmalar genelde para unsurunun oluştuğu ortamlarda olur eğerki alım satımıda kaldırın buradan  ne kavga kalır nede kullanıcı , görürsünüz.
 Zaten face diye bir olay çıktı mertlik falan kalmadı.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2013, 15:28:39 »
sayın arkadaşlar silme tuşunun kaldırılması  sorun değil sorun olan kaldırılma sebebi ben buna karşıyım ve kabul etmiyorum
ben den sonrası tufan   iplememek nasıl  bu kelimeleri benimle  ve bir cok saygı değer amatör kücük buyük herkezle bağdaştırıyorsunuz (cünkü herkezin elinden alınıyor bu hak ve onlarada sizde böylesiniz anlamı cıkıyor ) bu konuda cok sevdiğim ve saydığım sayın Bilal   Ekmekciden  şahsım adına bir özür dilenmesini  bekliyorum  ben bahsettiğiniz gibi bir düşüncede olan amatör değilim olmadım  olmayacağımda böyle isem ne işim var bitlikte  sokmayın benim ve benim gibi düşünenleri herkez rahat etsin . saygılar sunuyorum .  ta1ch   mesut öz

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2013, 19:59:09 »
Simavi Bey,

İkinci mesajım, benim demokratik olmamı BUYURAN, BUYURGAN mesaja yazılmış cevaptır. Kimseye bir şey buyurulmamakta, benim demokratik olmadığım anlatılmaktadır. Belki hızlı okununca anlam farklılığı çıkmış olabilir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2013, 20:18:00 »
Bilal bey benden buyuk ve kendisini sever ve sayarım bu camiaya yaptıklarını saymakla  bitmez  bukadar sever ve sayarken karşı karşıya gelmek istemem ama  kırıldım size Bilal bey  sebeb olanlar ALLAHINDAN  bulsun inşallah

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #15 : 15 Temmuz 2013, 18:41:02 »
Arkadaşlar, Rahmetli Vehbi Koç'un bir sözü vardı " Ben birşeye çok kızdığım zaman 24 saat hiç o konuyu düşünmeden beklerim, 24 saat sonra kızacak birşey olmadığını görürüm" derdi.

Herşeyin ilacı zamandır. Tepkisizce bir süre bekleyin, eminimki herşey yoluna girecektir.

Belki sil butonu tekrar konacaktır. Önemli olan birbirimizi kırmamak. Burası bir teknik site. Farkındamısınız? Gerçek Elektronik amatörlüğü yapan sayısı ülkemizde birkaç bin kişi, yani çok elit bilgi sahibi ve birikimi olan kişileriz. Birbirimize güvenelim ve sevelim. Özeliz...73...

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #16 : 16 Temmuz 2013, 00:01:55 »
 Hulusi bey gerçekten Koç doğru söz söylemiş zaman zaman kızıp ani reflexle cevaplar yazıyoruz, yada düşünmeden yazıyoruz.  Bu tartışmaların çoğuda bu sebepten kaynaklanıyor.
 Bilal beyin işide zor kişiler birbirleriyle takışırken ister istemez site yöneticisi olarak konuya dahil ediliyor uzak dursa suç konuyla ilgilensede suç oluyor büyüklerimizin dediği gibi aşağısı sakal yukarısı bıyık zaman zaman esnek olmakta fayda var diye düşünüyorum. Bu tür tartışmaların olmadığı yerlerdede  başarı yakalanmaz başarılı ve  birikim sahibi bir çok arkadaşımızın fikirlerinin sergilendiği yer olması bu başarının göstergesidir. Bilal bey de eğrisiyle doğrusuyla siteyi gerçekten güzel yönetiyor.
 Bu iş her yiğidin harcı değil.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066