Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

buyuyunce otomatik anten tuner olacak

<< < (4/6) > >>

TA1CH:
Haklısın geniş tüm etme yeteneği varmış zaten dedimya tek bant delta loop anteni de diğer bantlarda tun. ediyor diye sonuçta çalışıyor yapmaya değer ama yapamazsan ben sana yaparım 73

TA2KX:
mesut abi bugun yine tunerle ugrastim.farkli bir yol izledim,daha ince tel kullandim ve yaklasik 25 tur sardim.her 6turda bir uc cikarttim.bu sekilde bazi bandlari tun ediyor,yani calisiyor.uzerinde calismam gerek.buradan tecrubelerimi aktaririm.saygilar

TA2KX:
Umarım ben yanlış ölçüm yapmıyorumdur, yada tun ederken çok fazla güç kaybı yaşamıyorumdur. Çünkü şuan wattmetrem yok,en kısa zamanda onuda faaliyete geçireceğim. Bu tuner 2x10m olan dipol anteni 0-30mhz arasında her band da tun ediyor, hemde 100 watta dayanıyor. Contest yapmadım ama kısa QSO larda ısınmadı.

Mesut abi, ben bobinden ayar yapıyorum, ilk iki ucu 3 turdan, sonrakileri 6 turda bir aldım. Sonuç mükemmel. Yalniz teknik olarak bobinden veya varyabıldan ayar yapmanın farkı nedir?

TA1CH:
Doğru gidiyorsun zaten ayar her ikisin dende yapılıyor .
Anten tuner  yapımında bir çok şema var  hepsini görmüşsün dür   bobinden ve kondansatörden ayar yapılıyor .
troid burada anten tuner de kullanılan bobinin boyunu kısaltmak amaçlı  bunun yerine daha uzun olan sadece bobinlerde kullanılıyor sende görmüş olmalısın, devam et  sıkıntı yok   73

TA2KX:
tuner ayari nasil yapilir?normal tek band anten swr si olcer gibi,yani swr metre fwd konumunda set iken ref konumunda 1,11,2 civarinda mi olmali? ben bu sekilde tuneri calistiramadim,yoksa tun ederken ozel bir ayar mi var? saygilar 73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git