Mesut bey
Geçen ay saygıdeğer meslektaşım TA5CVN ile görüşüp, bu başlıktan habersiz ben de 4017 ile başlayıp, TA5V tavsiyesi ile binary sayaçla tasarıma devam ettim. Bobin takımını hallettim ve Yarım kaldı.
Sebebi ise 4017 nin sadece ileriye sayması idi ve bunun yerine binary ileri ve geriyede sayan bir sistem zorunluğu idi.
Çünkü cihazın girişinde swr yi ölçme olayı var. Bobin ler seri olarak röle ile sürülürken, kondansatörleri toprağa tek tek bağlıyor emsal auto att ler.
Bundan yola çıkarak, swr düşer ve tekrar dipten yükselmeye başladığı anda geri saymanın gerektiğini düşündüm.
Ayrıca sırf swr ölçümü de yetmiyor bu işlerde. Çünkü çıkış gücünün yüksek ve swr nin düşük olduğu orantıyı bir dedektör ile karşılaştırıp işi sayaca bağlamak gerekir.
Mekanik auto att lerde bu faz dedektörü var.Şemasıda var ama tasarıma uyarlayamayınca (çok uğraştım) orada tıkandım.İşler yoğunlaştı ve tasarım rafa kalktı derken bu başlığı gördüm.
4017 ile de evet olmaz değil güzel fikir. Geriye saymasa ne olur ki, ufak bir ayrıntı.
Ama çözüme ayrı ayrı gerçekten çok yaklaşmışız. Bir adım daha atabilmek gerek ve bencede çok zor değil.
Ve gece uzadı.Buradan veya özelden, Net bir tasarım şeması paylaşırsanız bende raftan indirir, bir koldan da ben kaldığım yerden devam edip sonuçları sizinle paylaşırım.
Başarılar
Saygılarımla 73...