Nihayet çalıştırdım...
Önce elde imalat bir seri kablo yaptım. Nedenini bilmiyorum ama çalışmadı.
Sonra tepemin tası attı, atlayıp Vatan bilgisayara gittim, bir adet s-link marka seri'den USB'ye çevirici aparat aldım. Bir de USB uzatma kablosu ekledim aparata. İlk denemede çalıştı. Çalışan programın ekran resmini aşağıya ekliyorum. Aynı şekilde hrd yazılımı da çalışıyor ama o biraz ayrıntılı geldi, elim alışana kadar Kenwood'un kendi yazılımını kullanacağım.
Bir tek sıkıntı var, benim dandik anten yapısı nedeni ile odamda RF enerji uçuştuğundan, TX çıkış yapınca yazılım ve telsiz TX konumunda kilitleniyor. Sorun değil, birazdan kablo izolasyonu için şok bobini yapıp takacağım. Nasıl olsa forumda bir amatör arkadaştan almıştım, elimde toroid bol :)
Yardımcı olan çok değerli arkadaşlarım başta olmak üzere, bu yazı başlığını okumak zahmetine katlanan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.
Bundan sonraki aşamalar önce RF enerji enterferansı sorununu çözmek, sonra da telsizi internet ağı üzerinden uzaktan kullanmak. Böylece cep telefonumu kullanarak istediğim her yerden, evdeki telsiz aracılığı ile gerçek QSO lar yapabileceğim.