Gönderen Konu: Cihaz başında en mutlu olduğum anlardan biri...  (Okunma sayısı 286 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Cihaz başında en mutlu olduğum anlardan biri...
« : 08 Mayıs 2013, 15:31:25 »
Evvelki gün 20m de dinlemedeyim. İtalya kökenli bir istasyon CQ çekti. İtalyanlar bana genellikle iyi geliyor, zaten bayağı bir İtalya QSO m oldu. Sohbetleri de iyi oluyor, QSO ya girmek lazım, "DX Code Of Conduct" kurallarını uyguladım, ortam müsait mi diye dinledim, çağrı yapan istasyonun kodunu iyice anlayıp yazdıktan sonra yanıt verdim. Çağrı kodu IS0BOZ. Verdiği yanıt dünyalara bedeldi:

"TA3EP? Türkiye'den arkadaşım Mete bu... Görüşmeyeli nasılsın arkadaşım Mete?" 

Ben unutmuşum ama biz bu istasyonla 22 Nisan'da QSO yapmışız. Hemen loglara baktım, adı Manuel'di. Yanıt verdim: "Teşekkürler arkadaşım Manuel. İyiyim. Sesini yeniden duymak güzel..."  Durumu böylece kurtarıp, unutkanlığımı telafi ettikten sonra, QSO normal seyrinde devam etti.

Bu kadar mutlu olduğum anlar gerçekten azdır. Manuel hiç hesapta yokken beni çok sevindirmişti. Sardinya adasında oturuyor, cennet gibi bir yer. Kendisi eQSL kullanmıyor, klasik QSL kartı kullanıyor. Şimdi ona QSL kartı yollayacağım. Kartla birlikte bazı güzel sürprizler de yer alacak zarfta...

Bir amatör tarafından hatırlanmak çok güzel. Umarım sizler de QSO larınızda diğer amatörler tarafından hatırlanıp bu şekilde karşılanırsınız...
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1XX

Ynt: Cihaz başında en mutlu olduğum anlardan biri...
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2013, 16:17:35 »
güzel bir anı iyi çalışmalar dilerim  73
QTH LOCATOR
   KN41LA
İSMAİL ÇAKIR