Gönderen Konu: 27 mhz alıcı kiti  (Okunma sayısı 637 defa)

Çevrimiçi TA8AT

27 mhz alıcı kiti
« : 17 Nisan 2013, 20:58:54 »
Öğrencilik yıllarımda yaptığım alıcı ve verici katını sizinle paylaşayım. Ozamanlar parasızlıktan kristallerini almaya gücüm yetmemişti seneler sonra Konya sokak Ankara'da okadar aramama rağmen bulamadım. Hani alıcı kristali ile verici kristali yapışık takım halde satılırdı ya onlar artık piyasada yok. Elimde bir iki kanalın kristali var.
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2013, 14:19:29 Gönderen: TA8A »
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2TR

Ynt: 27 mhz alıcı kiti varmı
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2013, 23:55:45 »
onur beyin resmindeki üst kısımda görünen devre ŞAR elektroniğin üretmiş olduğu 3 kristalli cb transmitter olduğunu hatırlıyorum aynısı bendede mevcuttu bir zamanlar ve uzun zamandır dinleme olarak Evren elektroniğin üretmiş olduğu TBA820 ses çıkışlı 5 bobinli ve 5 fet transistörlü yatsı potansiye metreli 40 kanal değişimi yapabilen cb alıcım vardı çok temiz ve hassas dinleme yapan bir devreydi şuan elimde olsaydı resimlerini çekip koymak isterdim hatta şemasını bulabilirsem yapacağım...

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2013, 23:56:18 »
Mehmet Bey merhabalar,
Afyonda iken memleketten ikinci el Realistik ve cobra 19 plus almıştım. Cobra nın dinlemesi harikaydı. Yıl 92. Daha önce güneydoğuda olmam dolayısıyla bunları alıp kullanamadım. Sonra Midland 202B  ve 600 marka ve sonra jackson SSB ile tanışmam.Avrupa ile görüşmeler. Çok şaşmıştım. Afyon Dinar depreminde telsizden yardım faaliyetlerine katılmalar... Heygidi günler...
   CB de kodum "AFYON KAFKAS" tı. Çok gerilerde kaldı.
   Haa Mehmet Bey mobil anteni ne yaptınız? Kullanmaya başladınız mı? Sonucu bana bildirmediniz.
   73....

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2013, 13:47:47 »
Poşet içinde satılan kitler vardır herkes bilir.

O yıllarda (1990-92) bende iki ayrı plaketten oluşan 27 Mhz kristalli bu devrenin önce alıcısını yapmıştım çalışınca vericisini de alarak dizip çalıştırmıştım..
Şu an ara sıra bakıyorum elektronikçilerde o poşetteki devrelere ama o kiti göremiyorum artık.

Basit bir devreydi ama iş görüyordu..

Bulan duyan olursa bilgi verirse seviniriz..

73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA2AHI

Ynt: 27 mhz alıcı kiti
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2013, 17:43:14 »
Merhabalar aynı dertten bende müzdariptim Onur bey gibi.Aynı devreyi buılmustum.Üniversite 1.sınıfta idim sene 1995.Kristal ne pahallı ne pahallı.2-3 hafta biriktirip anca 1 kristal alabiliyordum.Ama çok güzel günlerdi.Daha sonra Mehmet bey sizin bahsettiğiniz kitleri de yaptım.Ve komütatörle 3-4 kanala çevirmiştim.Hele sesimi uzaklara duyurunca çokmutlu olmuştum.Ey gidi günler..

Çevrimdışı TA2ITY

« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2013, 19:56:11 »
Selamlar

Resimde görülen alıcı verici kit 1988 yıllarında Lafayet marka olarak satılan ve her yerde bulunmayan demonte kitlere benziyor.Bunlardan bir kaç tane monte etmiştim.Modülasyon trafosu çok kaliteliydi ve tek kanal kristalini komitatör vasıtası ile birkaç kanal arttırıp bir kutuya monte etmiştim.Güzel günlerdi.

Saygılar

Çevrimiçi TA8AT

« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2013, 20:22:29 »
Sağolsun Bilal amcamız TA8A yıllar sonra bulamadığım (yukarıdada bahsettiğim) kristalleri bana bulup hediye etti. Maddi değerini bilemem ama benim için manevi değeri çok büyüktür. İlk fırsatta kristalleride takıp bu nostaljiyi yıllar sonra tamamlamış olacağım. Teşekkürler amca.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2014, 23:22:40 »
Meğer sitemizde bayağı genç delikanlı tecrübeli varmış..

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2017, 13:11:05 »