Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

TRAC 72 yıllığındaki FM Verici

(1/2) > >>

TA1DB:
TRAC'ın 1972 yıllığındaki "fm verici" devresini hatırlayan varmı diye sorayım ben de :)

Benim hayatımda çok hoş anısı vardır. O vericinin baskı devresi de cemiyette yapılmış satılıyordu. Selanik pasajına girişte sola dönünce köşe dükkan da Dündar Sabisd'in miydi, orada da hem TRAC mecmuaları hem de bu devreler malzemeleri satılıyordu.

Aldım monte ettim tabii çalışmadı :)

Aradan 6 yıl geçti Tübitak'ta bir projede verici gerekti, çıkardım hurdaların arasından, baktım bir transistörü ters takmışım. Düzelttim, devre çalıştı. Ve o vericiyle biz Türkiye'nin ilk milli sayısal kripto cihazını geliştirip test ettik.

Ben de özlüyorum eskiyi!

73,
TA1DB Murat

TA3EP:
O fm vericiyi ben de yaptım. Ben baskılı devreyi ev adresine posta ile istemiştim gelmişti. Benimki ilk yaptığımda çalıştı :) Sonra fm olayı beni kesmedi, bobinle oynayıp sesimi TV den çıkartmıştım :) Yaptığım "denemeler" de sesim komşuların TV den duyulmuş. Komşumuz emekli öğretmen teyze gelip kulağımı çekmişti, beni polise vermekle tehdit etmişti... Aslında benimle sorunu yoktu da, TV si bozulur diye korkuyordu (Allah rahmet eylesin)... Bu işler olduğunda 12-13 yaşlarında idim (60 doğumluyum)

Benim ilk yaptığım devre kanarya sesli kapı zilidir. 1970 yılında, yine TRAC daki bir devreden, bir parça mika üzerine delikler delerek monte etmiştim ve bu zil hala daha annemin evinde aktif halde çalışmaktadır.

TA8A:
Bahsi geçen FM verici aşağıdadır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3D_SK:
Bilal Bey,
İyi günler,
Bahsi geçen vericiden iki tane yaptım.
2km kadar müzik yayını yapmıştım o zamanlar.
Çok net, pırılpırıl bir sesle..
NOT: Nasipse yarın (05.05.2013) G. Antep'e gelmeyi planlıyorum, merhaba demek isterim.
selam ve sevgilerimle.
Yasar GOCET
TA3D/5

TA1DB:
Bilal Amca,

Sen çok yaşa! Beni çok sevindirdin, mutlu ettin.
Harika bir hediye oldu bu bana, Çok teşekkür ederim.

73, Yeğenin Murat :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git