Gönderen Konu: Ayak pedalı lazım...  (Okunma sayısı 251 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Ayak pedalı lazım...
« : 16 Nisan 2013, 19:37:11 »
Kendi imalatım masa mikrofon ile beraber kullanmak üzere, ayak pedalı arıyorum. Tek kontak olsa yetecek. Orijinal telsiz ayak pedalı da olur da, bana piyasada kolayca bulunabilen ucuz yollu bir ayak pedalı (footswitch) fikri lazım. Sanayide veya başka alanlarda kullanılan tek kontaklı ayak pedalı var mıdır?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3D_SK

Ynt: Ayak pedalı lazım...
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2013, 19:53:36 »
Ahmet Bey,
Selam,
izmir de gayet güzel çalışan var, ben MC-60A ile yıllardan beri kullanıyorum.
Bende HEİL'inde var ama buradan temin ettiğim galiba daha kullanışlı gibi geliyor, benim için, ne sert ne çok yumuşak.

Ben Adanadayım 15 günde bir İzmir'e gidiyorum. eğer beklerseniz gönderebilirim. Eğer öncelik gerekiyorsa İzmirli bir arkadaşdan rica ediver. Sanırım fiyatı 7.5 TL idi.

kolay gelsin
sevgilerimle.

Yaşar gÖÇET
TA3D/5

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2013, 20:02:20 »
Yaşar bey merhaba. Öncelikle nazik yanıtınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. İşim elbette acele değil, hobi işleri aceleye gelmez bilirsiniz :) Sizi mutlaka beklerim de, nerede satıldığını yazsanız, belki başka bir arkadaş da yardımcı olur, size yük olmam, İzmir'deki vakitlerinizi benim için harcamanıza gerek kalmaz.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2013, 20:08:49 »
Ahmet Bey,
Birinci onur iş hanında ve gıda çarşısında Hatfon elektronik de var.
selamlar
yasar gocet
TA3D/5

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2013, 20:15:08 »
Teşekkür ederim, orayı biliyorum. Çok eski bir müessesedir. Yarın telefon edeceğim, eğer kendileri kargo ile yollamazlarsa, bir İzmirli arkadaştan rica ederim artık.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2013, 22:51:48 »
Merhaba.

Fikir vermek açısından bir dönem denemek için yeni nesil dikiş makinası pedalı kullanmıştım.

tadilat yaparak

Bit pazarlarında bulunuyor

73
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #6 : 17 Nisan 2013, 13:25:48 »
Bir alternatifde ben sunayım, Tekirdağ'dan TA1ED Metin beyin internet sitesinden almıştım ve tamamen orjinal olup performansı kullanımıda çok pratiktir. Sitesinde görünmeyebilir siz Tacallbook.org'dan iletişim bilgilerini bulup sorabilirsiniz.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #7 : 17 Nisan 2013, 13:34:50 »
Onur bey merhaba. Bir değerli amatör arkadaşımız daha bana bu haberi vermişti. Metin beyin sitesinde bu ürün var, ancak pasif görünüyor. Alışveriş yaparken bir amatör arkadaşımızdan alışveriş yapmayı öncelikli olarak tercih ederim. Metin beye kendi sitesi üzerinden mesaj bıraktım, yanıt bekliyorum.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #8 : 17 Nisan 2013, 16:45:10 »
Ahmet Bey merhabalar,

Eğer uygun bir pedal bulursanız bende temin etmek istiyorum. Özelden veya buradan bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ali Bey'in çalışmasına özenip behringer mikrofon ve tube yükselteç almıştım, onunla kullanmayı düşünüyorum.

Selamlar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2013, 17:33:04 »
İyi günlerde kullanın Şadan bey. Tüplü amfiler çok sıcak ve doğal ses veriyor, gençliğimde bir arkadaşıma gitar amfisi yapmıştım oradan biliyorum.
Bir pedal çözümü üreteceğim ama biraz zaman istiyorum. Eski bir dikiş makinesi pedalı buldum, yayı çok sert ve anahtarı çalışırken çat çat ses çıkarıyor, almadım. Gitarist ve klavyecilerin kullandıkları müzisyen ayak pedallarından gördüm, internette satılıyor. Ama bizim işe has olarak imal edilen pedalları da görmeden karar vermek istemiyorum.
Ürettiğim çözümü size de yazarım, beğenirseniz size de ayarlarım.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2013, 09:25:57 »
Değerli arkadaşlar merhaba,
Dikiş makinası pedalında hız ayarı için ayarlı direnç vardı yanlış hatırlamıyorsan.Bu nedenle tadilat gerekli.Geçen yıl bulunduğum şehirdeki bir elektrik malzemeleri satan bir mağazadan EMAS marka , sert plastikten yapılmış, kibar ,sağlam pedal aldım.Yerli imalat olduğunu zannediyorum.Ücreti ise 10 lira idi.Kablosunu siz takıyorsunuz.Bir yıldır mikrofon PTT için ve lineerde kullanıyorum.Sorun yok.Resim pedala aittir.Herkese kolay gelsin.

Ali Zümrüt
      TA6P
   SAMSUN