Gönderen Konu: Kenwood TM-D710E yazılım güncellemeleri  (Okunma sayısı 460 defa)

Çevrimdışı TB2CMA

Kenwood TM-D710E yazılım güncellemeleri
« : 02 Ağustos 2011, 11:27:17 »
Merhaba arkadaşlar.

Kenwood TM-D710E cihazımın ; main firmware, operation panel ve TNC programlarını güncellemek istiyorum. Sitesinden güncel programları indirildi, PG-5H (PG-5G dahil) bağlantı kabloları temin edildi. Gene site ve kitaplarından yöntemleri vs. incelendi. Cihaz henüz garanti kapsamında (faturalı), versiyonu 1.11 .

İşleme başlamadan önce; daha önce bu güncellemeleri yapan, varsa sorunlarla karşılaşan, şöyle yapılırsa daha iyi ve sağlıklı sonuçlar alınır diyen arkadaşlarımın değerli görüşlerini almak isterim.

Saygılarımla :)

Çevrimdışı TA5S

Ynt: Kenwood TM-D710E yazılım güncellemeleri
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2011, 21:21:58 »
TA4ATA  ARKADASLA BIR IRITIBATA GECIN BENDE YENI ALDIM ARKADAS SAGULSUN YARDIMCI OLDU
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2011, 22:49:22 »
Çok teşekkürler :) Kendisine mail ile ulaşmaya çalışacağım. Tabii diğer üyelerimizin de görüş, öneri ve uyarılarını almak da hoş olur.

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2011, 02:53:15 »
merhaba
bende Kenwood TM-D710 kullancısıyım. Şuanki versiyon V2.10

bahsetmiş olduğunuz güncellemeleri yaptım. herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

güncelleme yapmadan önce garanti konusunu cihazı satın aldığınız firma ile görüşmenizde fayda olur.
yazılım güncellemeleri yetkili servis tarafından yapılmadığında garanti dışı kalıyor ürün diye biliyorum.

ve güncelleme yaptıkdan sonra yapmadan önceki durumuna kadar fark edilir bir fark göremedim. belkide ben fark edemedim.

Kullanım hakkında sormak istediğiniz olursa yazabilirsiniz..

Selamlar
Halil AYYILDIZ
TA2LG
DÜZCE

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2011, 10:40:32 »
Teşekkürler,

kullanımda sorunla karşılaşmadım henüz bir konu dışında.

Henüz güncellemeleri yapmadığımdan manuel olarak kaydettim röle ve bazı frekansları. 144.800 frekansını "B" kanalında ön plana çıkarıp TNC açıldıktan sonra, daha sonra bu tarafta farklı frekanslar dinleme konumuna geçildiğinde  o frekansta olan konuşmaların duyulmadığını gördüm , TNC kapatıldığında normal dinleme pozisyonuna dönülüyor ancak. Bu sorun mu yoksa kullanım hatası mıdır? Bilmem anlatabildim mi? :)

Saygılar 

Çevrimdışı TA1CR

« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2011, 17:34:46 »
Merhaba,

Bende TMD710-E cihazımı güncellemek istiyorum.

Cihaz fazla derecede QRM almakta, fakat Yaesu da QRM problemi yok.

Acaba güncelleme yapıldıktan sonra TMD710-E de bu sorun ortadan kalkıyormu?

Güncelleme yapan arkadaşlar bu konu hakkında bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

73's de TA1CR

Can KURTULMUS

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2011, 17:49:55 »

Güncelleme için linkide yazabilirmisiniz?
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2011, 20:24:56 »

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2011, 21:54:14 »
Erhan bey,

linkler için teşekkürler..TNC açıkken konuşmaları duyamazsınız seste gönderemezsiniz. Bu normal bir durum.
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2011, 23:55:28 »
Ben de size teşekkür ederim :)

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2011, 02:31:34 »
Kenwood TM-710'da TNC açık modda iken  D modu hangi tarafda ise öteki yerden dinleme ve gonderme yapabiliniyor.
yada benim  cihazımda durum bu şekildedir.

sadece TNC tarafında Tx yaparken haliyle diğer tarafı TX süresince RX yaptırmaz. buda normaldir.

Halil AYYILDIZ
TA2LG

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2011, 09:57:17 »
Evet Halil bey, aynen söylediğiniz gibi. Bir de aprs tarafındaki squelch sonuna kadar açıksa tx yapmıyor, bunuda yeni keşfettim.
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TA4ATA

« Yanıtla #12 : 07 Ağustos 2011, 09:50:37 »
Arkadaşlar Merhaba...

Konu ile ilgili Cihaz Hakkında kısaca özetlemek isterim....

Cihazın orginal sitesindeki gücellemeler olduğundan emin olunuz. Çünkü birçok yan yazılımıda mevcuttur. Daha sonra cihazınız üzerinden ilgili tuşlara basarak birincisi Kafa diğeri Cihaz gövdesi olamk üzere 2 farklı yazılımı mevcuttur. Bu yazılımların Veriyonlarını öğrendikten sonra versiyon sira numarası na dikkat ederek  ( Örneğin Versiyonunuz 1.1 ise ve sitede bu versiyondan sonra  3 güncelleme daha çıkmış ise sırasıyla 1.2 yi sonra 1.3 sonra 2.10 yüklemek gerekir bu çok önemlidir.) güncellemeler yapılmalı daha sonra kafanın güncellemeleri yapılmalıdır.

2. olarak Cihazınız a kanalını 144.800 getirim ayarlardan data kanal D yi a kanalı olarak işaretledikten sonra A kanalında TNC bastığınızda cihazınız aprs modemi açılmış çalışmaya başlamış olur. Eğer B kanalında cihazınız 2m Yani VHF olduğunda 144.800 de vhf 2m olduğunda cihaz içindeki diplexer aynı yolu açacağından öncelik ayarı cihaz içerisinde TNC ye verildiğinden Beacon atar daha sonra b kanalındakine yol verir. yani b kanalında QSO yaparken a kanalında cihaz Beacon atar ise QSO nuz o an anlık kesilmeye uğrar.  Ama Cihazınızın B kanalında 2m VHF değilde 70 cm UHF olur ise böyle sorunla karşılaşmazsınız çünkü cihaz içerisindeki deplexer dual antene her iki yolu açacaktır.

3. olarak APRS iken  squelch seviyesi en sonda olması veya cihaz squelch seviyesi en düşükte iken  cihaz gürültü aldığında smetre seviyesi arttığında cihaz RX alma yaptığını sanır ve TX yada Beacon göndermeye bilir çünkü kanal meşküliyeti algıladığında bu konuda kararsız kalıryor.. son güncellemeden sonra bende yapmamaya başladı. Ama genelde ben squelch seviyesi ortaya yada  2. noktaya getiriyorum.. Mağlum  uzun yollarda otobüslerin multimedyasının  ve havai hatların izalatörlerinden gelen harmonik ve şehir içindeki wirless ve mobeselerden trafik ışıklarının işlemcilerinden gelen harmonik yüzünden gürültü gelmekte bu şekilde bir nemze önlem almaktayım veya tnc kanalının sesini sonuna kadar kapatınız. Ayrıca APRS gönderim seslerini v.s duymak istemiyor sadece gelen paketleri mesajları pip sesi gibi hoş bir ses duymak istiyor iseniz aprs ayarlarından ton  seçeniği seçtiğinizde bu işlem gerçekleşecektir.

4. Olarak Bu cihazın performansı bence tartışılmaz. cihazı 16 saat hiç durmadan TNC 50W ve çok sık  B kanalında 10W yeryer 50W durmadan  Smart Beaconing açık olarak  kullandım  16 saatin sonunda bir 16 saat giderdi ve watt metremde tnc de Beacon atarken halen 49 W görebiliyordum.

Cihaza GPS bağlamakta çok kolay ama tavsiyem Byonics GPS2 ile GPAKP aksesurıyla beraber kullanmanız... hem gpsin performansı hemde beslemeden kaynaklanan sıkıntıların olmaması...

Aracımda TMD-710 E ile Byonics GPS2 ve GPAKP , Midland PL22 mıktanıstı anten Diplik Ve Anten İtalyan Sirio HP 2070 H   kullanıyorum... Yeni olarakta Anten Diamond SG-7900 kullanacağım ama Sirio swr si diamond göre daha iyi çıkıyor ve ayarlıyorum...

Herzaman Hertürlü yardıma Açığım elimden Geldiği Kadarı ile ....

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #13 : 09 Ağustos 2011, 11:47:16 »
Çok teşekkürler açıklamalarınız için :)

Önceki mesajımda yaptığım açıklamalarda belirttiğim gibi sıra ve yazılımların doğruluğu çok önemli.

Yalnız bir konudaki bilgilerin uygulanabilirliği konusunda tereddüt duydum.

".... Bu yazılımların Veriyonlarını öğrendikten sonra versiyon sira numarası na dikkat ederek  ( Örneğin Versiyonunuz 1.1 ise ve sitede bu versiyondan sonra  3 güncelleme daha çıkmış ise sırasıyla 1.2 yi sonra 1.3 sonra 2.10 yüklemek gerekir bu çok önemlidir.)" demişsiniz.

Takdir edersiniz ki ana yazılım için sitesinden yalnızca SON versiyona ulaşılabiliyor. Sizin bu aşamalarınız için önceki versiyonların tek tek bulunup sıra ile güncellenmesi gerekiyor. Sitedeki bazı yerlerde böyle olması gerekliliği taşıyan ifadeler çıkarılabilir ama pek mantıklı gelmedi bana.

Yeniden değerlendirir misiniz bu hususu?

Saygılar,

Çevrimdışı TA4ATA

« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2011, 10:09:28 »
Selamlar,

Sonuçta 3 ayrı epromu programlıyorsunuz.. Lakin her güncellemede o epromların her hex sini programlamıyorsunuz. Genelde programcılıkta gücelleme sırası çok önemlidir. örneğin 1.01 versiyonunda belli algoritmalar üzerinde ayarlar yapılmış ise  daha sonra 1.02 versiyonunda son gücel versiyon üzerinde daha önceki algoritmaları ayarlanmıyor zaten önceki versiyonda ayarlandığı mantığı ile sadece yeni versiyonun hitap ettiği hexleri yada algoritmaları programlanıyor... Eğer kullanıcıda 1.01 yüklemeden 1.02 yüklediğinde 1.01 deki değişiklikleri cihaz algılamayıp 1.02 ye göre çalışmak istiyor ama 1.01 algoritma ve hexlerin eksikliğinden cihaz sapıta biliyor. Bu eskiden programla ve güncellemelerde çok önemli idi.
 Yeni nesil programcılıkta ise programcı herzaman en güncel program üzerinden yeni versiyonu editliyor.. Yani 1.01 yüklemesende direk 1.02 yükleye biliyorsun çünkü 1.01 deki hexleri algoritmayı olan program üzerinden editleyerek 1.02 yaptığından otomatikman 1.02 içinde 1.01 de oladuğundan bir sıkıntı çıkarmıyor.

İşini Şansa bırakmamak, Eşşeği sağlam kazığa bağlamak sözlerinden yola çıkarak Genede Takdir sizindir. Şüpesizki Bilgi paylaştıkça çoğalır...

Saygılarımla...

Çevrimdışı TB2CMA

« Yanıtla #15 : 10 Ağustos 2011, 10:43:18 »
Çok haklısınız , cihaz alındığında üzerinden birkaç versiyon güncelleme yayınlandı ise zaten yapılabilecek tek şey elde edilebileni yüklemek oluyor.

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #16 : 09 Nisan 2013, 14:28:18 »
Sevgili Arkadaşlar bu güncellemeden sonra bariz bir değişiklik farkına vardınız mı
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73