Gönderen Konu: Amatör Bantları ve Röleleri Internet Üzerinden Dinleme Hakkında  (Okunma sayısı 426 defa)

Çevrimdışı TA1DB

Sevgili arkadaşlar,

Uzun zamandır ( 10 yıla yakın ) amatör radyoculuktan uzak düştüm.. bu arada teknoloji çok değişti, gelişti.. ben biraz gündemden uzak kaldım ve merak ediyorum :

Acaba Türkiye'deki röleleri internet üzerinden izleyebileceğimiz siteler var mı?

Dünya'da bazı ülkelerde Amatör bantları yayınlayan siteler buldum, bunların iyileri hangisidir?

Bu konuda bilgi alabilirsem çok memnun olacağım.

73, TA1DB
Murat Toloğlu
mtologlu@hotmail.com

Çevrimdışı TA2E

echolink var ,diğerlerini bilmiyom
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA4HQ

http://www.websdr.org/  çeşitli frekansları dinleyebilirsiniz.

73's
TB4BKB

Çevrimdışı TA1DB

Merhabalar,
Echolink'i kurdum firewall sorunu oluştu onu halletmeye çalışıyorum.
websdr yi de deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim.
73 Murat

Çevrimdışı TA2FE

Murat Bey selamlar,

Bizler buradayız merak etmeyin . Bence size istasyon lazım . İnternet değil.
selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8A

Evet Murat amca, Emin haklı. Size istasyon lazım. İnternet falan dünyevi şeyler.

Hoş geldin, bizler buradayız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3EP

İstasyon şart.

Ancak günümüzde internetsiz QSO da olmuyor. Bir istasyon çağrısı aldığınızda, qrz.com ve diğer benzerlerini kullanarak muhatabınızın yerini saptayabilirsiniz. Yine bu gibi yerlerde, web üzerinde, elektronik bir log defteri tutabilirsiniz. Websdr sayfalarından kendi anonsunuzu dinleyebilirsiniz. eQSL kullanarak karşılıklı QSL kartı değiş tokuşu yapabilirsiniz. Konuştuğunuz bir amatöre sonradan mail atarak QSO nuzu onaylamasını vb isteyebilir, dahası güzel dostluklar başlatabilirsiniz. Artık internet olmadan amatörlük yapmak, uzaktan kumanda kullanmadan tv izlemek gibi bir şey oluyor.

Yine de istasyon olmadan OM lik olmaz, internet sadece yardımcıdır. Sadece internete dayanan amatörlüğün facebook ya da messengerde çet yapmaktan farkı olmaz.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1DB

:)))

Emin Abi, Bilal Amca, Sevgili Dostlar hepinize teşekür ederim, haklısınız bana istasyon lazım :)

VHF UHF aktif olacağım kısa sürede ama HF anteni için uygun çözüm bakıyorum.

Bu arada WebSDR çok güzel kulağım CW ya ısınmaya başladı yeniden.

Echolink'in router firewall sorununu çözmem konusunda acaba kimden yardım alabilirim ???

Selamlar sevgiler.
Murat

Çevrimdışı TA1CFF

İstanbul echolink frekansları tonları ve bölgelerini öğrenebilirmiyim . Selamlar

Çevrimdışı TA3IHD

Murt Bey,
Birde aşağıdaki link, Romanya -Bükreş. Manisa-İzmir sinyallerini çok güçlü dinleyen bir istasyon. Mesafe olarak bizim sinyaller tam üzerine düşüyor. İstanbulu denemelisiniz belki orayıda güzel alır. 73.

http://hfsdr.yo3ggx.ro:8765/

Çevrimdışı TA1DB

Hulusi bey mesajınızı yeni gördüm çok teşekkür ederim.

Ferudun bey 144.950 MHz (ton yok) istanbulda Paşabahçe ve Levent dolaylarında çalışıyor. Başka varmı bilmiyorum.