Sayın Rasim Kurtuluş
Kanaldaki arkadaşlar iyi ve güzel cümleler sarfetmişler. Cevap yazmak istemezdim ama kimse yokmu deyince bir iki cümle yazmak icabetti.
Acizane bir zamanlar bu vatandaş FM transistorlarıyla 28 MHz de lineer yapmıştım. iki adet 2SC2630 transistoruyla. Bunlar çalıştı. Antene takınca fazla SWR problemi çıkarmıyorlar.
Ama tek transistor olunca?!
(tek transistörlüsünü de denedim.)Bilal Beyin dediği gibi geniş band tek transistörlü çıkış gördüğümü hatırlamıyorum. Tek transistörlüler bayağı problemli. SWR tutturmak dahi güç.
2SC2782 transistörüyle de çalışma yaptım. Belki bu transistörün istediği giriş gücünü veremedim. Yaptığım lineer ve tek transistörler verimsiz oldu. Neticede bu transistörün (emin olmamakla beraber korsan mal)olduğuna karar verdim.
Naçizane benim bildiğim. Şok bobin ve kondansatör değerleriyle oynayarak deneme yanılma yoluyla çıkış gücü gözetlenerek bir band değişikliği yapılabilir ama bu tek bir frekansta olur. Vericinin şakası olmaz, düşük bir swr transistörü sakatlar. Komutatörle band değişikliğini tecrübeli amatörlerin tavsiye edeceğini pek sanmıyorum
73! Hüsnü Köktürk
husnu66tr@yahoo.com1