Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***
Anten Analyzer made in china
TA1DX:
Kenan Bey, Merhaba, alakanıza teşekkür ederim. Kalibrasyon işlemi çok basit, zor olan tam değerinde 50, 150 ve 274 ohmluk dirençleri oluşturabilmek.
TA4EM:
Merhabalar,
Burada konu olan çin malı anten analizöründen bir adet EBAY'dan ısmarladım.Gelince test edip,sonuçlarını bu sütunlarda yazacağım.Saygılarımla
TA5FA:
Çok çektin bee Selahattinnnnn :=) tiplemesiyle minVNA ile birlikte birkaç test ekipmanı daha ilave edilerek yazı güncellendi.
http://ta5fa.blogspot.com/2013/04/piyasadaki-anten-ve-vector-analyzer-lar.html
Sağlıcakla
TA1DX:
Kenan Bey,
öncelike dosya ismini kısaltın sark100.exe olsun çünkü dos 8 karakterden fazlasını görmez.
Dosyayı C:\ surucusne kopyalayın
1-başlat
2-çalıştır
3-çalıştırdaki kutucuga CMD yazıp entere basın Karsınıza Dos penceresi acılacak burada cd\ yapıt enterleyın
4- C:\ surucusunun rootuna duseceksiniz burda
sark100 -cKABLONUNBAGLI OLDUGU COMPORT ISMI(com5) -sBASLANGIC FREKANSI -eBITIS FREKANSI -tSTEP ARALIGI -oDOSYAISMI.csv
yazıp deneyin
yazmıştınız, dediklerinizi yaptım, enter tuşuna bastıktan 3-5 saniye sonra No Process to Data mesajı veriyor ve cihazdan data alamıyorum.. Sanırım sizin cihaz geldikten sonra bu konuyu çözeceğiz.. Tekrar teşekkürler..
TA1DX:
Bu arada, anten selektör ile farklı antenlerin SWR'lerini hızlıca seçerek ölçeyim dediğiniz zaman cihazın kafası karışıyor, Ölçtüğünüz antenden başka bir antenin toprağı, ölçtüğünüz antenin toprağına değerse, ya da siz anteni topraklarsanız SWR çok değişiyor..
Bu nedenle antenleri teker teker ve birbirlerine toprak temassız olarak ölçmenizi tavsiye ederim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git