Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

Anten Analyzer made in china

<< < (4/9) > >>

TA1MD:
Birde videoda ilgimi çeken entegreleri yüzeye montaj yaparken kullandıkları lehim akı ve fitili nereden temin edebileceğimizi bilen varmı? Kullanımı tam olarak nasıldır? İletkenlik özelliği varmı lehim pastasındaki gibi?
-----------------
Doğru videoya baktıysam baksettiğiniz malzeme Flux. İletkenliği pastaya göre epey azdır ve çok az kalıntı bırakır. Hassas işlerde tercih edilir. Uygulaması gördüğünüz gibi kolaydır. Oda sıcaklığında kendiliğinden aktive olan bi cinsine de rastladım. oksitlenmiş bakıra damlattığınızda 1-2 saniye içinde tertemiz hale getiriyordu. Pahalı bir malzeme değil ancak belli bir süre sonra bozulmaya başladığından(alkolü uçuyor) litrelik alıp arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Litresi 10-20 lira arasında.

Diğer malzeme ise Lehim fitili. Lehim sökme fitili, lehim örgüsü, lehim alma bandı gibi çok farklı isimlerde geçiyor ülkemizde. Kullanımı kolay ancak kalitelisini bulursanız. Buda biraz şans işi. kalitelisi  orta güçte bir havya ile çok kolay kullanılabilirken kalitesizleri ısınmak, ısıyı yaymak, yapıştığı yerden ayrılmak bilmiyor. bunların fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ancak 2-3 lira gibi bişey diye hatırlıyorum.

Ek olarak kendi bulduğum bir yöntem: lehim fitilini kullanmadan önce çok az flux damlatarak temizlerseniz lehimi üzerine alması kolaylaşıyor ve daha rahat bir kullanım sağlıyor.

TA1DX:
Lehim fitili olarak, koaksiyel kabloların dış örgüsünü kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edin, piyasada aluminyum tel ile örülmüş kablo dolu, kullanacağınız örgü BAKIR tel olmalı

TA8AT:
   Mutlu bey, Atilla bey selam. Bende piyasada bulduğum klasik lehim örgü teli ve klasik pompa kullanıyorum. Burada ilgimi çeken flux diye adlandırılan madde oldu.

  Videoda lehim yapılacak montaja sıvıyı sürerek kolayca lehimlemesi ve birbirine bulaşmaması dikkatimi çekti.

  Kullanılan malzeme hakkında verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Flux denilen maddeyi deneyeceğim. 73..

TA4HQ:
Atilla abi 

Öncelikle Bilgisayara bagladıgın kablo devre üszerindeki usb to rs232 driverini yuklemen gerek.
http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM20828_Setup.exe  bu dosyayı cekip bilgisayarına yukledikden sonra

Bilgisayarıma sag tuş tıklayıp yönet diyeceksin. açılan pencerede aygıt yöneticisine tıklayıp  yantarafta açılan kısımda bağlantı noktaları  ağacına tıklayıp.
Usb serial portunun ne oldugunu ogreneceksin. örneğin bende ki herhangi bi usb seri cevirici com5 aldı. Oradan comportunun değerini öğrendikten sonra gerisi cok kolay olucak. programa tıklayıp açtığında






PCC-SARK100 -cKABLONUNBAGLI OLDUGU COMPORT ISMI(com5)  -sBASLANGIC FREKANSI -eBITIS FREKANSI -tSTEP ARALIGI -oDOSYAISMI.csv

şeklinde yazdıgında comport tanımı dogru ise sıkıntısız çalışacaktır.
Eğer sıkıntı yaşarsanız 538 247 26 26 numaradan  bana saat gece 12 ye kadar ulaşmanız mümkün.

TA1DX:
Kenan Bey, alakanıza çok teşekkürler.. Analizörü PC ye tanıttım, takınca görüyor, Com portu vs buldum ama  bağlantı programı PCC SARK 100. exe  bir an açılıp kapanıyor. Açık kalsa dediğinizi deneyeceğim. maalesef ekranda çalışır durumda tutamadım..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git