Gönderen Konu: kolay yapılabilecek güç kaynağı devreleri  (Okunma sayısı 158 defa)

Çevrimdışı TA2BE

kolay yapılabilecek güç kaynağı devreleri
« : 06 Aralık 2016, 16:25:50 »
Texas instrument firmasının LM317 entegresinin september 2016 revizyonlu modelinin güç kaynağı yapmak isteyecek arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum. PDF dosyasını buraya yüklemek istedim, dosya büyük mesajı çıktı kabul etmedi.

Çevrimdışı TA3ALL

Ynt: kolay yapılabilecek güç kaynağı devreleri
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2016, 21:01:42 »
Kahraman bey merhaba

Dosyayı Googledrive, dropbox veya onedrive gibi sitelere yükleyip, dosyanın kısayolu buraya kopyalarsanız herkes oradan indirebilir,

73...

Çevrimdışı TA2BE

« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2016, 21:58:07 »
dosya PDF formatında ve 1.4 mb boyutunda. Küçültülebilirmi bilmiyorum.

Çevrimdışı TA1MK

« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2016, 23:25:02 »
Kahraman bey merhaba
sizin için google drive üzerinden paylasıyorum.
info için ayrıca teşekkürler
73 de TA1MK

https://drive.google.com/file/d/0B5kXbGbpaQXUQm9NdllaQW53M00/view?usp=sharing

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2016, 06:49:47 »
Mesut bey ve Ümit bey, paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

LM317 gerçekten çok yararlı bir entegre. 1980 lerde bu entegre ile yapmış olduğum 0-20 V ayarlı besleme kaynağı hala duruyor ve mükemmel çalışır durumda. Tüm malzemelerini İzmir Çankaya'dan almıştım. Ayrıca bir başka LM317 ilavesi ile akım sınırlandırması da yapılabiliyor. Akım sınırlama devresini de o zamanlar nikel kadmiyum pillerimi şarj etmek için kullanırdım ama o devre şu anda mevcut değil ne yazık ki.

Hatırladığım ayrıntılar şunlar: İki adet koruma diyotu (1n serisi) mutlaka takılmalı. Düşük voltajlara inildiğinde trafodan gelen giriş voltajı çok yüksek kalabiliyor bu yüzden ben trafodan giriş voltajını biraz düşük tuttum. Entegreye güzel bir soğutucu şart, kocaman bir alüminyum plakayı büküp katlayarak soğutucu yapmıştım. Bir kaç ayrıntı daha vardı ama şu anda hatırlayamıyorum.

Bir de aynı anda hem voltajı, hem de akımı ayarlamaya imkan veren L200 entegresi vardı, vaktiyle onu da çok kullanmıştım, hatırlatmış olayım. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2016, 07:00:44 »
Afedersiniz Kahraman bey çok teşekkürler bu arada Mesut beyi de anmış olduk. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND