Gönderen Konu: Muayyenler hakkında.  (Okunma sayısı 220 defa)

Çevrimdışı TA8AT

Muayyenler hakkında.
« : 24 Mart 2013, 16:05:53 »
Forty2 de kullanılan Neosid 5164 lerin yerine bölgemde çok eski bir radyo tamircisinden bulduğum onlarca küçüklü büyüklü muayyen aldım. Neosid 5164 ün bobin değerleri elimde var. Ama elimdeki bobinlerin frekanslarını bilmediğimden hangisini bozup bu değere saracağımı bilmiyorum. Zaman kaybı ve boşuna uğraşmamak açısından resimlerini ve kodlarını gönderdiğim muayyenlerin hangileri bu iş için uygun?

Konu hakkında bilgili arkadaşlarımın yardımlarına ihtiyacım var.

Not: Deniz elektronikteki 10.7hhz lerden aldım. Büyük boy olduğundan şuan için bunları askıya aldım. Elimdeki çıkmalar olmazsa bunları modifiye etmeyi düşünüyorum.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: Muayyenler hakkında.
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2013, 16:10:09 »
devamı
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2013, 16:11:51 »
devamı
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #3 : 24 Mart 2013, 22:37:39 »
Onur bey allah şifa versin sizi çok iyi anlıyorum gecmiş olsun inşallah  iyileşirsiniz  bende bu hastalığa tutulmuştum takii  2 det ft703 bulanadek buldumda iyileştim  ben yaklaşık 20 adet sardım hepsinde   2 4 5 vatlar aldım ama  cıkışta harmonik yaptı yani ötüyordu  kolay gelsin hüseyin hocamın bir sözü var bugun baktım italyanda  söylemiş  qrp türkiyede tuttu aman dikkat edin herşeyin önüne gecmesin .yarın size malzemeleri kargo edeceğim . tekraradan gecmiş olsun .  73

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 24 Mart 2013, 23:07:23 »
  Teşekkür ederim Mesut bey. Tabiki bu teşekkür geçmiş olsun mesajınıza değilde göndereceğiniz malzemeler için olacak. FT703 ü kim kaybetmiş biz bulalım. Siz birdaha FT703 bulunca artık birinci sırada bana haber edersin alırız. Şuan için sarıma geçmedim ama yavaş yavaş malzeme ve bilgi topluyorum. Takıldığım konularda rahatsızlık vereceğimden dolayı şimdiden özür dilerim.
  Özelden hesap bilgilerinizi verirseniz malzemelerin ücretini havale yapayım.
Yurtiçi kargo BERGAMA şubesi  ''şubeden teslim alınacak'' diye not düşerseniz sevinirim.

MUAYYENLER hakkındaki sorum GÜNCEL.  73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 24 Mart 2013, 23:10:31 »
para tutan bir malzeme yok icerilerinde   iki adette muayen yollayacağım  ama 1 cmliklerden  işinizi görecek sanıyorum   sök tak  plaket maf oluyor sardıklarınızda yanınıza kar kalıyor ama tabiki sarma deneme demeye benimde kimseninde hakkı yok zaten amatör saracakki amatör olduğu  belli olsun  selamlar  orjinalleri yolda ilk size yollayacağım gelsinler teşekkürler kolay gelsin

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2013, 20:42:26 »
Yukarıda renk ve kodlarını verdiğim muayyenlerin çalışma frekansları hakkındaki surum GÜNCEL.
Saygılar..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2013, 21:36:30 »
onur kısa devre yapalım diye uğraşıyon galiba biz bir tane forty muayenini zor cözdük hala cözüldüğüne inanmayanlarda var sen birde bunları cözün   diyon bizi sevmiyon galiba

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2013, 21:52:55 »
Onur Amca,

Sonunda bir L/C metre alacaksın.

http://www.rfcafe.com/references/electrical/xfr-lead-color-code.htm linkinde renklerle ilgili bilgiler var.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2013, 21:57:00 »
Bilal amca bize helal olsun sonunda sizede muayen sardırdıkya  :)

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2013, 22:18:28 »
Bilal amca LC metre var lc metre var almışken iyisi olsun birde yurtdışı hesaplı olsun diyorum. Bu ara yurtdışı sipariş sayımda arttı halende bekliyorum. Yunanistan'daki ürün bile 20 günü geçti gelmedi. Hal böyle olunca..
Birde bu mfj 269 ile ilgili bu konuda sorum var.
Renk kodları için ayrıca teşekkür ederim.

Mesut hocam imkan sende İstanbul muayyen sen kepçe artık sar dur. Ne diyeyim :)
I LOVE İCOM