Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

& Band HF ANTEN ÇALIŞMASI

<< < (2/13) > >>

TA8A:
Ekrem Hocam,

Elinize sağlık. Epeydir sesiniz çıkmıyordu.

Mehmet amca,

Yokluk sebebiyle yapılan antenlerde verim sormamak gerekir diye düşünüyorum. Allah ne verdiyse???

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3EP:
Ekrem Bey tebrikler, elinize aklınıza sağlık. Sizinki "Miracle Anten" den daha güzel olmuş kesinlikle. Bu antenle çıkış yaparken cihazın toprak hattı ucuna çeyrek dalga boyunda bir düz tel (counterpoise) bağlamayı deneyin. Anten coşuyor o zaman. (Sayın Bilal hocama saygılar sunarım, bana onun tavsiyesi idi bu ve çok yararını gördüm, hala da kullanmaktayım)

TA4EM:
Bilal amca,
Uzun süredir ortalıkta yoktum.Umarım bundan böyle daha çok bu sitede birçok şeyi paylaşırız.Saygılarımla

TA4EM:
Ahmet Mete bey,
Mesaj için teşekkür ederim.Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Haklısınız radyal ,toprak olabilecek eklentileri düşünmedim değil,Sizce de malum,sadece SWR nin iyi olması yetmiyor.Performans da önemli. Verimi yüksek bir anten RF sinyalini anten tüm boyunca değilde,uç kısmindan enerjiyi göndermeli.Bunu, Bobinin anten boyunca sarılı olanları  bunu sağlıyor,fakat bobin sonrası salt çubuk olanlarda bunu göremiyoruz.Bu anten de böyle.Yinede denemelerimde iyi performans gözledim.Eldeki imkanlar bu.Toprak için önerinize teşekkür ederim.Saygılarımla.

TA4EM:
Yaesu ft-817 ve anten uygulaması

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git