Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

& Band HF ANTEN ÇALIŞMASI

<< < (4/13) > >>

TA8C:
YEASU FT-817 KULANICILARI  İÇİN DÜZENLENMİŞ  PORTATİF BİR ANTEN ŞEMASI

http://users.belgacom.net/hamradio/schemas/vhf_portable_dipole_on6mu.htm

TA4EM:
Çağatay bey,
İlginizden dolayı teşekkür ederim radyo amatörlüğü konusunda üniversitenizin faliyetlerini yakından takip ediyor ve kutluyorum.Ben de SDÜ Tıp Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyorum.Yaşım itibariyle 40 yıldır bu hobinin peşindeyim.Zaman zaman güzel çalışmalarımız oldu.Üniversitemizdeki bahar şenliklerinde standlar açtık,faliyetlerde bulunduk.Umarım birlikte çalışmalarımız olur.Saygılarımla.Ekrem ÇİÇEK TA4EM ISPARTA

TA4EM:
Hanifi bey,
Teşekkür ederim.Saygılarımla

TA4EM:
Nedim bey,
Abi teşekkür ederim.Biraz birşeyler yapmaya çalışıyoruz.Sana karşı mahcubum.En kısa zamanda güç kaynağı şemasını göndereceğim.Saygılarımla

TA4EM:
Mesut bey,
İlginizden dolayı teşekkür ederim.Antenler üzerinde epeydir çalışıyoruz.Anten olayı elektronikte çok farklı bir olay.Malumunuz iyi bir anten sıradan bir cihazı en iyi konuma getirir.Özellikle mobil uygulamalara önem veriyorum.Bobinden sonrası tel olanlarda denemelerimde RF  enerjisini her noktadan eşit gönderdiğini gördüm.Bunu tesbit etmenin en güzel testi;cihazı FM moduna alıp,gönderme konumunda ışıldakların floresan lambasını antene yaklaştırdığınızda yandığını görürsünüz.Ampul ışığının parlaklıgı RF gücüne göre değişmekte 6-7 watt RF gücü floresanı parlak bir şekilde yakmaktadır.Anten boyunun tamamı bobin olanlarda ise gerçekten FR gücü uç kısmlarda daha fazla floresanı parlak yakmaktadır.Bu türlü antenlerde,anten boyu bobinin kendisi olup,RF gücünün bobinin nihai kısmından çıkması normaldir.Önemli olan bir antende geri dönen RF gücünün az olası yani SWR nin düzgün olmasıdır Bu da bütün gücün %10'nu geçmemelidir.Tabiki,olay bu kadar basit değil.Her anten, cihazın tank devresinin  bir devamıdır.Anten kullanılan frekansla rezonansa gelmelidir.Gerisi önemli değil.Ben elde ettiğim sonuçları amatör arkadaşlarımla paylaşacağım.Selamlar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git