Estağfurullah Mehmet Bey, üstadlık söz konusu değil, sadece fazla meraklıyım o kadar, Bakarmısınız, Sayın TA7I nın puanı bizlerden kat kat yüksek.. Hatta katılımcılar arasındaki en az puan bende.. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum..
Ben yarışmaya katıldığım için başka gözle baktım listeye.. Bu tür yarışmalarda çok fazla kategori var, Biz birbirimizle yarışmıyoruz, amacımız hoşça vakit geçirmek, arşivimize yeni bir sertifika eklemek.. Bu nedenle her katılımcının sertifika alabilmesi için kategorileri paylaşıyoruz. Koyu renk (bold) olarak yazılmış her işarete bir sertifika gelecek.. Mesela Ben yüksek güç, Assisted, yani internet DX Summit kullanan ve tüm bandlar kategorisinde yarışırken Arif Bey, gene Assisted, tek band ve alçak güç ( işaretinin yanındaki asteriksin anlamı budur) kategorisinde katılmıştı. İkimiz de sertifika alacağız, Aynı şekilde TA7I, TA1BM ve TA1CR da sertifikaya hak kazanmışlar.. Ve her sertifikada da katılımcının TA 1. si olduğu yazıyor, ( yalan değil çünkü kategoriler farklı) hoş değil mi? Bu arada TA'nın da Avrupa Türkiyesi ve Asya Türkiyesi diye iki farklı ülke olarak görüldüğünü de belirtmeliyim. Yani aynı kategoride iki birinci çıkartabiliriz :)
RTTY, PSK, genel olarak dijital contestler SSB contestlerden çok daha kolay ve ev içerisinde gürültü oluşturmayan yarışmalardır. Tek yapacağınız kulaklığı takıp mouse ile tıklamak.. Evinde bebeği, yaşlısı ya da sesten rahatsız olan birileri varsa hafta sonları sabahlara kadar yarışabileceğiniz tek yarışma türü.. Katılmak için sadece küçük bir kompütere ihtiyacınız var, bu kompüterin ses giriş çıkışı olması, hatta sadece USB si bile olması yeterli..
İlgi duyan arkadaşlara posta kutumuz her zaman açık :
ta1dx3@gmail.com Ayrıca sizin de sürekli olarak çok büyük katkılarınızın olduğu e-posta gurubumuzun adresi de
http://groups.yahoo.com/group/ta-club/ Her şey gönlünüzce olsun..