Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***
Silinemeyen klasörleri silen program
TB6BHK:
Değerli arkadaşlar.
Yeni bir windows kuruyorum. Format atmak asla adetim değildir. Yaptığım iş Windows ve program files klasörlerini silmektir.
Eskisini tamamen silemedim ufak bir kırıntı kaldı. Kırıntının bulunduğu WINDOWS klasörünün ismini WI yaptım. Gel gör ki bu WI klasörünü hiç silemiyorum. Klasörün içinde $ ile başlayan acayip yazıılmlar var. Silme işlerinde acemi olduğumu sanmayın. Hiç birşey yapamazsam açarım Unlocker programını buldozer gibi kaldırır atar.
Fakat bu defa öyle olmadı. Unlocker ve diğer silici progranlar silmekte başarılı olamadılar. Ccleaner--eraser --deletedr...programlar da başarısız. Bu klasörü İbret olsun diye kesmetoduyla masa üzerine aldım. Ancak bu gün ücretsiz bir toplu utilite programı olan Turan Utilities ile silinebildiğini gördüm.
Program 20 küsur utilite işlemini profesyonelce ve emsallerinden açık farkla üstün olarak yapıyor. Tabii içlerinde tehlikeli programlar ve uyarı yazıları da içeriyor. Benim kullandığım yazılımın boyutu 8MB TuranUtilitiesSetup Şimdi bunun 9MB liği çıkmış. Ücretsiz Silme, silmenin her türlüsü, (Uninstaller, Disk cleaner, wipe Disk, Delete empty Folder, permanent delete, delete history) defragment , checkdisk, registry cleaner ve registry defrag, Duplicate file find, data , Minimal PC, System informations, recowery, fix shortcuts, Startup Manager, Service manager, Gaming PC, Spilitter, Batch files..[/color]..
Program ücretli hale gelmeden veya programın başına bir iş gelmeden programı kaynağindan indirmenizi öneririm. Arama motorları size yol gösterecektir
73! Hüsnü Köktürk husnu66tr@yahoo.com
TA2KW:
selam,
" Yaptığım iş Windows ve program files klasörlerini silmektir." diye yazmışsınız, peki sildikten sonra pc'yi kapatıp açınca pc açılıyormu ? merak ettim :)
73
TA6A:
Hüsnü hocam kolay gelsin. Neden "asla" formatlamıyorsunuz bilgisayarınızı merak ettim. Ben işletim sistemimi senede enaz 3-4 defa yeniden kurarım ama bunu sıfırdan kurulum olarak yapmam.
Bilgisayara ilk başlangıçta kurduğum işletim sisteminin gerekli sürücülerini, yamalarını kurup yapılandırmasını tamamladıktan sonra ekstra hiçbir program kurmadan 24 saat kullanırım. Bu 24 saatte herhangi bir eksiklik veya anormallik olup olmadığını gözlemlerim, eğer bir hata göremiyorsam disk kopyalama programını kullanarak bir yedeğini alırım. Sonrasında sık kullandığım programları ilave ederek tekrar bir günlük bir teste tabi tuttuktan sonra onunda bir yedeğini alırım. Bilgisayarım zaman geçipte saçmalamaya başladığı zaman sıfırdan kurulum istiyorsam aldığım ilk yedeği, yok eğer hazır yüklediğim paketlerin temiz halini istiyorsam ikinci yedeği kurarım. Bu en fazla 7-8 dakikamı alır.
TB6BHK:
Sayın Simavi Can Bey
Sizin metot doğru, bu metodu işittim ama yapamadım. Biliyorsunuz herkesin fazlaca meşgul olduğu konular var . Keşki öğrenebilseydim, Yapabildiğiniz için sizi kutlarım. Fikirlerinize aynen ve eksiksiz katılıyorum
73 1 Hüsnü Köktürk
TA6A:
Hocam inanın kullanımı çok basit. Her nekadar paylaşımlarınıza cevap yazmasamda ilgiyle takip ediyor ve sizi takdir ediyorum, bilgiyi paylaşarak faydalı olmaya çalışan insan her zaman yardımı da hak eder. Ben kullanıdığım programın detaylı bir açıklamasını hazırlayıp buradan paylaşacağım, inanıyorum ki bilgisayarla haşır neşir olan birçok arkadaşın işine yarayacaktır.
Sağlıcakla kalın.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git