Merhaba Bilal üstadım.
Alet çok ilginç, büyük bir olasılıkla el yapımı, yazıları ve genel kompozisyonu incelediğimde rapido kalemle hazırlanıp serigrafi ile transfer edildiğini görüyorum. Özellikle kullandığı mikroamper metrenin skalası dikkat ettiyseniz doğrusal, klasik DC mikroamper metre, seri üretim bir alet olsaydı doğrusal değil logaritmik olması daha doğrusu kendine özgü ölçeklendirmesi olması gerekiyordu.
Kullanılan malzemeleri incelediğimdeyse özellikle ayarlanır bobin çok çok tanıdık geldi, yıllarca aynısını hurdalıklardan aldık, Amerikan malı olması büyük ihtimal, kondansatörler de keza öyle. Sadece dengeli hat trafosu neden toroid nüve ile yapılmamış onu anlamadım, ya uygun toroid bulamadı yada daha önce deneyip memnun kaldığı sistemi tercih etti.
Dengeli hat devresi hariç diagramı resimdeki şema olmalı, ben çok uzun zaman bu devreyi yapıp kullandım, acaip bir band seçiciliği vardır. Tune olduğu frekansın 5 MHz aşağı veya 5 MHz yukarısını neredeyse çentik filtre gibi bastırır. Şimdiye kadar yapıp en yüksek randımanı aldığım devre bu. C2 kondansatörleri 500pF ve aynı milde olmalı.
Benim yorumum bunlar, epey araştırdım ama orjinali hakkında bir bilgiye rastlayamadım.
Esenlikle kalın ve yeni "cicinizi" iyi günlerde kullanın.