Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Regülede son nokta

<< < (2/14) > >>

TA8AT:
  Osman bey çok güzel bir tasarım olmuş. Dikkat çeken özelliklerden başta benim için zener diyot ile yapılan aşırı voltaj koruma devresi oldu. Çıkış voltajının 15 voltu gördüğünde iletime geçerek role üzerinden devreyi açması olmuş. Devrede 24 volt role kullanmanız ise tam isabet olmuş; özellikle 24 volt rolelerde yüksek amper çeken ürün bulmak daha kolay. Tabiki burada rolenin kontaklarına büyük iş düşüyor.
 Hüsnü abininde dikkatini çeken kısa devre koruma devreside güzel uyarlanmış olup yine çıkışı kesmesi ve çıkışı bir zaman sonra tekrar kontrol etmesi iyi bir düşünce olmuş. Devrede çıkış akımının ve voltajının ayarlanmasıda özellikle çeşitli devrelerde kullanırken çok fonksiyonlu yönünü ortaya koymuş.
  Dediğiniz gibi regülede artık son nokta olmuş. Bu devreyi en yakın zamanda yapıp birde akü şarj ünitesi ile takviye etmek farz oldu. Çıkışada voltmetre ve ampermetre bağladınmı birazda görsellik kattınmı tadından yenmez. Benim bayağı ilgimi çekti. Emeğinizi paylaştığınız için size teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

TB6BOZ:
Bilgi paylaştıkca güzeldir inancı ile yayınladığım bir devredir yapılıp kullanılırsa dahada güzelleşeceğine inanıyorum yapıp kullanana helal olsun.

Helede baskı devre yapabilen arkadaşlarımız varsa bu devreye birde baskı devre yapılırsa o zaman dahada tadından yenmeyeceğini zannediyorum.

Birde şunu ifade edeyim 4 adet 3055 yerine kullandığım modül transistör vardır bu transistör lm723 ile sürülebilmektedir ve 100 ampere dayanabilmektedir her arkadaşımızın bu modül transistörü bulamayacağını göz önüne alarak 3055 çizdim modül transistör kullanıldığında 3 adet 0,15ohm dirençlerede gerek kalmıyor.

TA5AGC:
Osman bey,
çıkıştaki 1 ohm 10 watt lık direncin değeri doğru mu?  3,16 ampere kadar izin verecektir.

TA5AGC:
Osman bey, sonra fark ettim… Açıklama bölümünde, yüksek amper için değiştirilmesi gerekenlerden bahsetmişsiniz.
İyi çalışmalar.

TB6BOZ:
Arkadaşlar şemayı çizerken teknik bir hata gördüm bunu düzelteceğim eğer şemayı arşivine kopyalamış olan arkadaşlar var ise düzelttikten sonra tekrar değiştirebilirler saygılar sunuyorum 73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git