Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Regülede son nokta

<< < (3/14) > >>

TA3EN:
        Osman Bey merhabalar,
        Osman bey ellerine sağlık. Güzel bir çalışma olmuş. Kendi yaptığınız bir güç kaynağı  ile çalışmak kadar güzel bir şey azdır.
       Şemaya benim de bir katkım olur umuduyla şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Çıkışınızı 1R üzerinden almışsınız. Bun dierkt geçirseniz. Ufak da olsa voltaj düşmesinin önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca ampermetre bağlamak için ise ben şöyle bir şey yaptım. 2N3055'lerin emiterlerine 1k direnç bağ
ladım. uçlarını birleştirdim.ve analog uA ye bağladım. (-) ucunu da  regüle devresinin (+) çıkışına bağladım. Güç kaynağından aldığınız amper kadar sapma meydana gelir. Bunu kalibre etmek için ise bir adet trimpotu 1k lar ile uA arasına bağlanabilir.
      Kolay gelsin.   73...

TB6BOZ:
Sayın hüseyin hocam ilginize çok teşekkür ederim bu 1 ohm direnç dahada düşük omaj seçilebilirdi dediğiniz gibi hiç de konmayabilirdi ancak  devrede,
-sabit amper
-Amper ayar
için yüksek tutulmuştur eger dediğiniz gibi yapar isek devre sadece amperi gösterecektir ve bu iki özelliği kaybedecektir saygılar sunarım 73.

TA5AGC:
Osman bey, ben de yaklaşık iki aydır LM723 temelli bir gerilim kaynağı üzerinde çalışıyorum…
henüz tamamlayamadım.
LM723 ün CL ve CS uçlarını kullanarak, 600-700 mV iletime geçme eşiği nedeniyle sıfırdan
başlayan bir akım sınırlama yapmak mümkün değil.

İkinci şekil sizin projeye uygun. Ben birincini yani sabit olanı uyguladım.
Selamlar, iyi çalışmalar.

TB6BOZ:
Evet arkadaşlar şemamızdaki teknik değişikliği yaparak şemayı tekrar yayınlıyorum ve
Bilal abimdende bu şemayı yukarıya koymasını rica ediyorum mümkünse tabiiki

TA2OD:
 Şema için Osman beye ve katkıda bulunan arkadaşlara çok teşekkürler.
 Arkadaşlar birde bu devreyi baskılı plakete hazırlayabilecek arkadaşımız olursa çok daha güzel olacak.
 Saygılar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git