Gönderen Konu: PİEZZO KRİSTAL nereden temin edebilirim?  (Okunma sayısı 174 defa)

Çevrimdışı TA8AT

PİEZZO KRİSTAL nereden temin edebilirim?
« : 28 Ocak 2013, 21:14:34 »
Selamlar. Soğuk buhar makinalarının içerisinde bulunan frekansın su üzerine yansıtılarak moleküllere ayrıştırarak buharlaşmasına yüz tutan piezzo kristale ihtiyacım var. Hiç bir yerde bu parçayı bulamadım. Yardım ve desteklerinize ihtiyacım var. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6A

Ynt: PİEZZO KRİSTAL nereden temin edebilirim?
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2013, 21:52:03 »
Aradığınız parça ultrosonic piezo seramik ama bende araştırdım ülkemizde satan yok gibi, yada pazar adı başka birşey. Sadece bir sitede buzzer için kullanılanlar var ama adet sıfır, zaten sanırım onlarda sizin aradığınız frekansta netice veremezler.

Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2013, 21:58:49 »
Çalışacağınız frekans nedir?

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2013, 22:09:03 »
Simavi bey merhaba. Piezo'yu soğuk buhar makinasında kullanacağım. Çalışma frekansını bilmiyorum ve ölçmedim. Cihaz çok kısa bir müddet susuz çalışmadan dolayı piezo üzerinde ince kılcal bir çatlama olmuş ve suda titreşim oluşturuyor lakin buharlaşma oluşmuyor.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6A

« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2013, 22:22:12 »
Benim araştırmama göre bu elemanın adı PZT Atomizer. Buhar elde etmek için 1.60 ila 1.65 MHz lik bir üreteç kullanılıyor, yoğun şekilde üretmek için 30 watt ın üzerinde sürücü kullanılıyor (müzik klüplerinde görsel sis yaratmak için kullanılanlar, duman makinaları zararlı sanırım, bu yüzden su kullanıyorlar.

Satan yer yok gibi görünüyor ama bu cihazlar piyasada bolca satılıyor ve garantileri var. Demekki servislerin elinde mevcut, UFO vantilatörler ve çeşitli markaların soğuk buhar makinaları, bunların servislerine sorabilirsiniz.

Konunun tekniği hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz verdiğim adreste çok yararlı bilgiler var;

http://www.medikalteknoloji.com/news.php?extend.108

Kolay gelsin.

Çevrimdışı TA4KO

« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2013, 23:01:00 »
İstanbulda everestultrasonic.com  Everest Elektronik diye bir firma var hem yurtiçi hem yurtiçi ultrasonic Temizleme vb. konularında üretim yapıyor. benzeri piezzo ları kullanıyorlar. Bir cok sektorde otomotiv medikal vs.. görüşürseniz size yardımcı olabilirler sanırım.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #6 : 29 Ocak 2013, 13:24:14 »
  Oğuz bey merhaba. Maalesef Everest adlı firma piezo kristal satmıyor, başka bir firmaya yönlendirdi fakat orası da telefonlara yanıt vermiyor.

Simavi bey merhaba. Bilgi için çok teşekkür ederim. Evet kristali temin etmek zor gibi görünüyor. Servislerine bakma yoluna gideceğim. Yinede bu tür piezo kristal satan yere rastlarsanız bilgilendirirseniz memnun olurum. İyi çalışmalar.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA4HQ

« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2013, 15:24:53 »
http://intervox.biz/images/PiezoElements.jpg

butip bi piezzo arıyorsanız muzik enstrumanları satanlarda bağlama için satılan modelleri mevcut.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2013, 20:01:43 »
Kenan bey aradığım piezo ebat olarak o boylarda ama biraz daha kalın ve yapısı itibariyle farklı bir eleman. İlginize teşekkür ederim.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TB2BEU

« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2013, 00:07:36 »
Biomedikal yedekparça satan yerlerde olur sanırım.istanbul okmeydanı perpada olabilir.Bahsettiğiniz Cihazların  Askerde tamirini yapmıstım.ismi nebilizatör olması lazım
TB2BEU

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #10 : 31 Ocak 2013, 06:55:05 »
Emre bey merhaba. Bahsettiğiniz nebilizatör kristali ile aynı olması gerekiyor diye düşünüyorum. Nettede bu isimle bir çok sonuca vardım. Daha öncede bir arkadaş biomedikal yedek parçacılarına bakmamı önermişti. Umarım boyutları ve frekansı uyar. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
I LOVE İCOM