Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

YAESU G-5500 ve benzer rotorlar için uydu takip arabirimi

(1/4) > >>

TA6P:
           Uzun süre uyduyu takip ederken hem dopler olyı nedeni ile frekans kaymalarını elimizle düzeltirken diğer yandanda uyduyu yagi antenle takip için rotoru da elle kumanda etmek zorunda kaldık.Tüm bunları ayarlayalım derken uydu geçip gidiyordu.Daha sonra ham radio delux proğramına bağlanmak için CT-17 veya benzeri arabirimler ile bilgileri elde edip  proğrama bağlanınca frekans takibinide bilgisayara havale  edebildik.
         Uydu takibi için bir uyduya sahip olunca uydu takibini otomatik olarak yapan arabirimlerim neredeyse rotora yakın olduğunu öğrendim.(Yaesu GS-232)Bu ise beni kendim yapabilirmiyim arayışına yöneltti.Sonuçta internette LVB tracker adlı bir dökümana ulaştım.Yaesu G-5500  ve benzeri rotor sistemleri için geliştirilmiş otomatik uydu takip arabirimi LVB tracker için gerekli dökümanlar aşağıdaki linkte mevcuttur.
http://www.g6lvb.com/articles/lvbtracker/

      Arabirim hamradio delux proğramı  ile sonderece uyumlu çalışmakta ve büyük kolaylıklar sağlamaktadır.Tüm malzemeler kolaylıkla piyasada bulunmaktadır.Özetle bu arbirim sizin istediğiniz uyduyu sizin sahanıza yaklaştığında yakalayıp hem yatay hemde düşey düzlemde takip etmektedir.
             http://ham.zmailer.org/oh2mqk/lvb-tracker/ Bu linkte LVB trackerin OH2MQK tarafından pdf formatında dökümanları mevcut.Örneğin PCB ve elemanların dizilişini bulabilirsiniz.
          Aşağıdaki resimler benim yaptığım çalışmalardan bazı kesitleri anlatmaktadır.Herkese kolay gelsin der ,selam ve saygılarımı sunarım.
                       TA6P
                  Ali Zümrüt
          azumrut@hotmail.com
               05323868555
                  SAMSUN

                     

TA6P:
Önce işe PDF formatındaki PCF resmini 1/1 ayarlıyarak transfer kağıdı yardımı ile  pertinaksa geçirmekle başladım.Sonrada lehimle kapladım.

TA6P:
Daha sonra elemanlar PCB üzerine dizildi ve pic PCB üzerinde proğramlandı.

TA6P:
Kutuyu kendim yapmayı tercih ettim.Sanayide aliminyum levha çektirip,metal işleyen atölyede caka makinası ile büktürüp,antistatik boya ile boyattım.Böylece çizilmelere karşı daha dayanıklı bir kutu oluştu.

TA6P:
     Vee  yavaş yavaş sonuç ortaya çıktı.Ham radio delux proğramına arabirimi tanıttıktan sonra ilk denemeyi itupsat uydumuzu takipte yaptım.Ha bu işi yaparken bana sadece kahvemi yudumlamak kaldı.
                           Herşey herkesin gönlünce olsun
                                     TA6P
                              Ali Zümrüt
                       

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git