Gönderen Konu: Cihaz edinmek  (Okunma sayısı 183 defa)

Çevrimdışı TB2PWX

Cihaz edinmek
« : 22 Ocak 2013, 15:41:33 »
Amatörün kullanacağı cihazları nasıl edineceği ile ilgili yasal prosedürler konusunda pek bir şeye rastlamadım internet üzerinde. Örneğin kendisi imal ederse ne olacak?
Yurtdışından gelirken bir cihaz getirip kullanması mümkün mü? Ebay, Dx gibi sitelerden limit altı (Örn. 50-100 dolarlık) bir cihaz alıp kullanması yasal mı? Yurt içinde bir yerden cihaz aldığında bunun yasal olup olmadığını nasıl anlayacak?

Çevrimdışı TA2FE

Ynt: Cihaz edinmek
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2013, 17:14:06 »
Şenol Bey Selamlar,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bu sormuş olduğunuz konu bir çok defa yazıldı çizildi. Sonunda da malesef tartışmalara ortam yaratmış olması sebebi ile tekrarlanan durumda değildir. Site içi arama yaparsanız benzer konu ile ilgili yazışmaları bulursunuz.
Daha özel bir sorun için çözüm arar iseniz de özelden mesaj atın size bilgim ve tecrübelerim konusunda açıklamalar yapayım .
Saygılarımla
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8A

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 18:08:02 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TB2PWX

Ynt: Cihaz edinmek
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2013, 23:07:44 »
İlginiz için teşekkürler. Bilal Bey'in verdiği linkleri okudum, bu konuda bir fikir birliği olmadığını anladım netice olarak.
Amatörlükle profesyonellik karışınca hoş olmuyor elbette. Profesyoneller her ne kadar işini yapıyorsa da, hedef kitlesi amatörler olsa da, amatör forumlardaki amatörler, profesyonelleri dolandırıcı / kazıkçı / çıkarcı gibi görürler. Gerçekte profesyonel o işten para kazanmayı hedeflediğinden davranışları tutarlıdır. Sorun, bir profesyonelin amatörmüş gibi davranmasıdır.
Dolayısı ile bana göre foruma dahil olan bir profesyonel amatör kisvesi giymez, amatörler de empati yapabilirse sorun kalmaz.
Burada amatör derken salt radyo amatörlüğünü kastetmedim, genel olarak konuştum.