Gönderen Konu: RTTY  (Okunma sayısı 256 defa)

Çevrimdışı TB2PWX

RTTY
« : 21 Ocak 2013, 21:57:10 »
Merhaba;
Sitede RTTY arattığımda sadece yarışmalar çıkıyor.
Donanım / yazılım olarak RTTY hakkında güncel bilgi edinmek istiyorum.
Bir yol ya da başlangıç noktası gösterebilir misiniz?

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: RTTY
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2013, 23:17:21 »
Merhaba,
Eğer cihazınızda vox özelliği varsa sadece basit iki ses kablosuyla çalışabilirsiniz. bilgisayarın hoparlör çıkışı cihazın ses/mikrofon girişine, cihazın hoparlör çıkışı bilgisayarın line-in girişine. Echolink'te kullandığımız standart donanım.
Eğer vox özelliği yok ise bu sefer RS232 portu üzerinden cihazınızı göndermeye geçirecek basit bir devre kurmanız gerekli.

Yazılım olarak isim hatırlamıyorum maalesef, diğer bilgisayarımda kurulu.

Basit bir püf noktası var. internette alıştığımız gibi önce yaz, sonra bas gönder şeklinde değil. cihazı tx'e al-gerçek zamanlı olarak yaz-cihazı rx e al şeklinde bir iletişim yöntemi vardır. bastığınız her tuş anında karşı tarafın ekranında çıkar.

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2013, 00:11:21 »
Teşekkürler, bu kadarı yeterli olur sanırım.

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2013, 22:02:56 »
http://ur5eqf.com/index.php?option=com_weblinks&Itemid=41

bu adresteki amatörün yaptığı program ile hem rtty hemde diğer dijital modları ve log programını ücretsiz kullanabilirsiniz tavsiye ederim .
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2013, 01:25:04 »
Şenol bey Bir yol ya da başlangıç noktası gösterebilir misiniz?Demişsiniz bence en iyi yol başlangıc noktası sizin en kısa sürede A sınıfına terfi etmenizdir C sınıfı olarak buralarda calışma yapamazsınız hatırlatma yaptığım icin kusura bakmayın sizin iyiliğiniz icin saygılarımla 73de
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2013, 10:28:27 »
Benim kabahatim A,B ve C sınıfının ne olduğunu ve nasıl alındığını anlamadan sınav başvurusu yapmak.
Zannediyordum ki; -atıyorum- 70-80 cp/s mors alamıyorsanız A olamıyorsunuz, B olmak için en azından 10-15 cp/s mors alabilmek gerek. Morsu sadece kağıt üzerinde bilerek ancak C alınır. Ben de amelî olarak mors bilmem, ancak kâğıt üzerinde bilirim, bu yüzden de C için başvurmalıyım diye düşündüm.
Ancak daha sınava girmeden gerçekte bu kritere uygun sınıfın A olduğunu öğrendim ama artık iş işten geçmişti. Sınava bile neredeyse girmeyecektim, amacım sonraki sınava A/B kategorisinde girmekti, ancak yine de girdim. Tabii sorulara bile bakmadan.
Belge almayı düşünmüyordum, 2013 sınavına A/B için girip, sonra alırım diyordum ama bu foruma çağrı işareti olmayanı almadıkları için fotoğraf yollayıp belgemi aldım.
C belgenin hikayesi budur :)
Başlangıçtan kastım da bu alanda şu anda neler yapıldığını öğrenmek. 1970'lerde RTTY çok farklı bir şeydi, şimdi ise çok basit. Acaba ortada amatör RTTY projeleri var mı? onlara bakmak. Ama gördüm ki RTTY kılık değiştirmiş, daha bir düzene girmiş, ayrıca GPS diye bir şey de var. Bu yüzden de RTTY yerine APRS üzerinde yoğunlaşmak daha mantıklı geldi bana. Yani hemen RTTY çıkış yapacak değilim, önce işin teorisini "dibine kadar" öğrenmek niyetim. Zira yarım yamalak bilgi ile iş yapmaktan nefret ederim.

Hani yedi uyurlar vardır ya, Oradakiler gibi hissediyorum kendimi. Zira 1980'de amatörlüğü bırakıp 2013'de yeniden başlamak böyle hissettiriyor.

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2013, 12:28:53 »
Şenol Bey, aşağıdaki sayfama göz atabilirsiniz..
Başarılar dilerim..

http://www.svgkablo.com.tr/ta1dx/amator/rtty1.htm

Çevrimdışı TB2PWX

« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2013, 19:27:37 »
Çok teşekkürler, gerçekten zevkle inceledim.
73, TB2PWX