Gönderen Konu: Baofeng Uv 5R simplex konuşma mesafesi  (Okunma sayısı 331 defa)

Çevrimdışı TA6ABT

Baofeng Uv 5R simplex konuşma mesafesi
« : 12 Ocak 2013, 20:43:38 »
Baofeng uv 5r, iki el telsizin simplex konuşma mesafesi düz alanda 400 metreyi geçmiyor. bu konuşma mesafesi normal midir (bana göre çok düşük) yoksa radyoda fiziksel veya ayarlarında bir problem mi vardır? 145.500 TXP=HİGH, SQL=9,

Çevrimdışı TA1XX

Ynt: Baofeng Uv 5R simplex konuşma mesafesi
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2013, 21:04:16 »
SQL neden yüksek tutuyorsun bence 4 yeter. 73
QTH LOCATOR
   KN41LA
İSMAİL ÇAKIR

Çevrimdışı TA5ARF

« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2013, 21:13:49 »
10mw cihazla bile 500m görüşülebiliyor. Sizin çıkışınız 2w olmalı.  Farklı frekanslarda da aynı mı? Belki o frekansı etkileyen bir durum vardır.

Çevrimdışı TA6ABT

« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2013, 21:30:15 »
diğer frekanslar da aynı, yeni haşır neşir oluyorum. dediğinizi yapıcam olmazsa
resetleyip öyle denicem, 73

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2013, 21:48:39 »
selam,

bu baofeng uv5r cihazl ile vhf de düz alan uzun mesafe simplex denemedim ama, uhf pmr frekanslarında yalova - pendik/kaynarca sahilden görüşme sağladım, 

bende SQL 9  ayarladım, her bişeyden parazit alıp cart curt ses çıkartıyo nalet cihaz,  wouxun da böyle parazit alma gibi sorunu yok.

ayrıca bu baofeng cihazda dual dinlemedeyken A bölümünde konuşurken B bölümden görüşme geldiğinde otomatik B'ye geçiyor, farkına varmazsan mandala basınca B'den gönderme yapıyor,  wouxun'da böyle bişi yok, hangisinde bırakmışsan onda kalıyor, baofeng cihazda menülerinde A/B olayını araştırdım, denemeler yaptım ama wouxun gibi olmadı :(

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA6ABT

« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2013, 22:18:28 »
role li yerlerde problem olmuyor ama bulunduğum yerde role yok
fiyatı uygun diye almıştım. epey çamur çiğnetecek (yardımlarınızla) acemiliği atınca değiştirmeyi düşünüyorum. 73's

Çevrimdışı TA3ALP

« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2013, 23:58:43 »
SQL 9 da olsa kaç olursa olsun o mesafede cihazların antensiz :))) bile görüşmesi gerekir. Ya deneme yaptığınız frekansta bir baskı var yadas cihazların ya dinlemesi sağır yada çıkış gücü yok diye düşünüyorum.
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2013, 00:03:09 »
Arkadaşlar.Bizde birkaç amatör bu cihazdan temin ettik.Simplex konusunda bir şikayetimiz yok.Sequelch de 1 -2 gibi kullanıyoruz.Şehir içinde bir sorun görmedik. Rölede de bir sorun görmedik.Prgramlamasıda aynı wouxun gibi.Sadece PC programı vede kablosunu bulamadım.Program çok gibi görünsede ben hiçbirini çalıştıramadım.Ama UV3 programı normal çalışıyor.UV 5 e uyarmı bilen varmı.73.

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2013, 00:27:22 »
selam

sayın, Benhür Tekeoğlu  cihazın gücü low olmasın !! menü 2 yapın, + HIGH + menü yapın,

sayın Mehmet Gültekin kablo olarak wouxun ile aynı kablo,

programlarda sıkıntı var,  cihazı power düğmesini açmadan 3 tuşuna basılı tutun ve power tuşunu çevirin, ekranda versiyonu yazar, versiyona göre program yazmışlar ama yinede sorunlu, bir kaç çeşit pc yazılımı var, deniyerek bulmalısın.

bi tane vereyim deneyin, http://www.mediafire.com/?2x37nwyuatdkj32 com port olayını söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

73

Çevrimdışı TA2ADN

« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2013, 13:57:24 »
Dual Dinlemede gönderilmek istenen bölümün kilitlenmesi için menude ki 34 (TDR-AB) yi hangi kanaldan göndermek istiyorsanız ona getirin, A yada B olarak ayarlayın, bu şekilde dinleme yaptığında otomatik olarak RX e göre TX de değişmeyecek siz mandala bastığınızda TDR-AB de ayarladığınız kanaldan gönderme yapacaktır.
TA2ADN
TOLGA AYDIN
KN40MX

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2013, 14:31:11 »
sayın TOLGA AYDIN

ben dediğiniz yöntemi daha evvel denedim, fakat bu seferde  A/B tuşu ile geçiş olmuyor :)  wouxunda bu sorun yok, baofeng out wouxun in  bana göre :)

73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2013, 19:04:36 »
bu cihazların antenin orta ucundaki kondansatörün ayağı kopuyor   bugun karşılaştım  belki sizinki de kopmuş olabilir   .
plastik kılıfın içindeki anten sallanıyor kondansatör ün ayağı dolayısıyla kopuyor .      selamlar kolaygelsin

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2013, 23:15:40 »
Kadir bey.Henüz denemedim, ama teşekkürler.En azından kurulabilen bir program buldum.Diğerlerini çalıştıramamıştım

Çevrimdışı TA6ABT

« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2013, 09:55:01 »
minik olduğu için biraz hor kullanıldı, Anteni kontrol edicem 73's, Mehmet bey sizin program çalışmaz ise bendeki programı gönderebilirim. Program kablosu örnekleri diğer sayfalarda mevcut.

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #14 : 16 Ocak 2013, 23:57:13 »
Teşekkürler.Pek fazla zamanım olmuyor.Sorun olursa yardımınızı isterim.Şu anda ilçemde 7 adet UV 5R oldu.Mutlaka PC den program gerekiyor.Bakalım nelerle karşılaşacağız.Şimdilik el ile yazdık.İdare ediyoruz.73.

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #15 : 25 Ocak 2013, 00:30:10 »
cihazı kapat (Daha sonra "3" tuşuna POWER ON tutun ve tuşuna basın. Bu BFB2xxx gösterecektir) radyo firmware kontrol edinFirmware BFB291 ve sonra 
olanı indirin linkten o zaman okur program http://www.409shop.com/shop_displaynews.php?id=292&locate=1