Gönderen Konu: Yaesu FT-202m  (Okunma sayısı 139 defa)

Çevrimdışı TA2KR

Yaesu FT-202m
« : 01 Ocak 2013, 20:44:07 »
fm handıe ft 202 m yaesu cihaz hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirlermi acaba ? bu cihazı amatör olarak nasıl degerlendirebilirim.? nerede kullanılır ? frekans yüklene bilirmi ? ve bunun gibi sorularıma bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum..http://www.radiomuseum.org/r/yaesu_ft_202m_ft202.html. nurikorkut67@hotmail.com ...73

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: Yaesu FT-202m
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2013, 21:19:31 »
Nuri bey merhaba.
Cihazı şahsen kullanmadım hiç ama verdiğiniz sayfadaki İngilizce açıklamasında 6 kanallı kristalli bir cihaz olduğunu yazıyor. Bu durumda bu cihazı amatör frekanslara yazılımla çekemezsiniz, her frekans için hem alıcı, hem de verici kristali bulmanız gerekir.
Ayrıca, cihaz 146-160 MHz arası çalışıyormuş ki, kristal bulsanız bile 144 Mhz lerde çalışmayabilir.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2BN

« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2013, 23:19:43 »
Nuri bey,
FT-202M  Deniz bandı bir el telsizi olup,6 adet kanalı,her kanal icin bir alıcı ve bir verici kristali bulunur,1.5W bazen 2W cikis gucu olur.
Amator banda gelmez, gelse bile her kanal icin iki kristal siparis edecek bir kristal imalatcisi bulmanız lazım.kolay kolay bozulmaz, bir kere alir uc sene sonra bataryasini yenilersin ve gemi kanallarinda calisir. gemi liman pilot /kilavuzlar evvelce kullanir idi,evvelce tamir de ettim kullandim da..anca telsizi takas edebilmek isteyene verebilirsiniz.

73 deTA2BN

Çevrimdışı TA2KR

« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2013, 23:35:27 »
cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkürler zaten cihaz müzede görülüyor..ancak bende ve bir arkadaşımda olmakla beraber hiç kullanılmamış gibi yaşına göre gibisi bile fazla...:))