Merhabalar,
elimde 1 kanal olduğunu tahmin ettiğim bir GM300 UHF telsiz var, 1 kanal diyorum çünkü kanal değiştirme düğmelerine bastığımda kanal numarası artıp azalmıyor.
Scan düğmesine bastığımda ise 1 ve _ işaretleri dönerek sanki 1 kanal tarama yapıyor gibi hareket ediyor. ayrıca scan ışığıda yanıyor. Amacım bu Telsize bağlanarak programlamaya çalışmaktı ama 3-4 ayrı programla herhangi bir başarı sağlayamadım.
bir adet GM 300 için yapılmış usb kablo buldum, bilgisayarıma prolific bağlantı noktası olarak tanıttım ve COM1 kullanacak şekilde ayarladım, aynı marka kablonun başka bir modelini Baofeng UV5RE için alıp aynı ve farklı bilgisayarlarda çalıştırmıştım aynı yöntemle.
ama GM 300 XP, GM 300 DOS, GM300 Radio Doctor ile bağlantı kuramıyorum. GM300 xp ve dos programlarıyla #7 invalid opcode hatası alıyorum test yaptığımda bağlantı OK veriyor ama öncesinde invalid opcode hatası alıyorum. Radio doctor ile hiç cihazı okutamadım.Radio Doctorun kullandığı com portu da ayarlama yeri bulamadım sadece read ve lod diye iki seçenek avr radio doctorda. loadda codeplug dosyası istoyor read de bağlantı kurmaya çalışıyor fakat kuramıyor.
Kablomun GM300 ün Mikrofon jackına bağlı olan kısımında RJ45 konnektörün sırası 2:YEŞİL 4:KIRMIZI 5:SİYAH 6:BEYAZ şeklinde. yalnız herhangi bir RIB yada direk seri porta girmiyor USB uç ile USB porttan bilgisayara bağlanıyor ve hangi COM portu kullanmasını istiyorsanız o şekilde ayarlıyorsunuz.
yukarıdaki programlar haricinde bu cihazı read edebileceğim bir seçenek varmıdır acaba ? genelde forumlarda 16 kanal ve 40 kanal için hazırlanmış codeplug dosyaları mevcut ama bendeki cihaz 1 kanal.
bu konuda bana yardım edebilirmisiniz ? bu cihazı 1 kanal dahi olsa bir UHF frekansını dinleyebileceğim bir şekilde sokabilirmiyiz ?
Saygılarımla.